6 tipp, hogy frissen tartsuk a nyelvtudást

0
920
FH

Azt mondják, a biciklizést nem lehet elfelejteni. Ez valószínűleg igaz, de mi a helyzet például a nyelvtudással? Az bizony csak akkor marad magasszintű, ha folyamatosan frissen tartjuk. 6 tippet hoztunk, hogy a mindennapi mókuskerékben se felejts el angolul vagy németül.

1.Használd élőben!

A legjobb, ha valós helyzetekben fejleszted készségeidet. Amennyiben a munkahelyeden nincs rá szükség, beszélgess rendszeresen külföldiekkel klubokban, bárokban vagy online! Itt az idő, hogy felvedd a kapcsolatot a rég nem látott kinti barátokkal vagy rokonokkal, és csevegj velük!

2.Kövesd a nemzetközi híreket!

Sokkal érdekesebb több forrásból tájékozódni a világ eseményeiről, mint kizárólag a magyar médiából. Mindegy, hogy a bulvár, a politika vagy a tudomány érdekel, online bármiről olvashatsz, napi szinten.

3.Használj alkalmazásokat!

A legtöbben a Duolingora esküsznek, de más felhasználóbarát alkalmazások is vannak, amelyekkel biztosan nem veszítesz a szintedből. Gyakorold a nyelvtant, a szókincset, s – a legtöbb applikáció már ebben is segít – a beszédet is!

4.Szórakozz!

A pop kultúra elsődleges közvetítője angol, így a legtöbb film és zene segít a gyakorlásban. Persze más nyelveken is találsz nagyszerű mozikat vagy zeneszámokat, amelyekkel akár kikapcsolódásként is frissen tarthatod a tudást. Manapság még színház vagy kabaré is elérhető más nyelveken.

5.Keress tanulótársat!

Nemcsak a diákoknak lehet tanulótársuk. Éppúgy, ahogy egy futópartnerrel, a tanulótárssal is közösen harcoltok az áhított célért, egymást motiválva. Heti szinten beülhettek kávézni, hogy megvitassatok egy választott témát, vagy csak kötetlenül csevegjetek. Meglátod, milyen hasznos.

6.Iratkozz be tanfolyamra!

Amennyiben időd és pénzed engedi, a német vagy angol tanfolyamra jelentkezés még mindig az egyik legjobb opció. Itt személyre szabottan, ugyanakkor egy motiváló, csoportos közegben fejlesztheted magad. Így biztosan nem veszik el az a tartalom a fejedből, amelyért annyit küzdöttél.

Összefoglalva: Nem könnyű egy nyelvből elérni a B2 vagy C1 szintet, de talán még nehezebb megtartani a készségeket. Ha tippjeink segítségével a rutinodba építed a gyakorlást, biztosan sikerül a szinten tartás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .