Kezdőlap Címkék Nyelvvizsga

Címke: nyelvvizsga

6 tipp, hogy frissen tartsuk a nyelvtudást

0

Azt mondják, a biciklizést nem lehet elfelejteni. Ez valószínűleg igaz, de mi a helyzet például a nyelvtudással? Az bizony csak akkor marad magasszintű, ha folyamatosan frissen tartjuk. 6 tippet hoztunk, hogy a mindennapi mókuskerékben se felejts el angolul vagy németül.

1.Használd élőben!

A legjobb, ha valós helyzetekben fejleszted készségeidet. Amennyiben a munkahelyeden nincs rá szükség, beszélgess rendszeresen külföldiekkel klubokban, bárokban vagy online! Itt az idő, hogy felvedd a kapcsolatot a rég nem látott kinti barátokkal vagy rokonokkal, és csevegj velük!

2.Kövesd a nemzetközi híreket!

Sokkal érdekesebb több forrásból tájékozódni a világ eseményeiről, mint kizárólag a magyar médiából. Mindegy, hogy a bulvár, a politika vagy a tudomány érdekel, online bármiről olvashatsz, napi szinten.

3.Használj alkalmazásokat!

A legtöbben a Duolingora esküsznek, de más felhasználóbarát alkalmazások is vannak, amelyekkel biztosan nem veszítesz a szintedből. Gyakorold a nyelvtant, a szókincset, s – a legtöbb applikáció már ebben is segít – a beszédet is!

4.Szórakozz!

A pop kultúra elsődleges közvetítője angol, így a legtöbb film és zene segít a gyakorlásban. Persze más nyelveken is találsz nagyszerű mozikat vagy zeneszámokat, amelyekkel akár kikapcsolódásként is frissen tarthatod a tudást. Manapság még színház vagy kabaré is elérhető más nyelveken.

5.Keress tanulótársat!

Nemcsak a diákoknak lehet tanulótársuk. Éppúgy, ahogy egy futópartnerrel, a tanulótárssal is közösen harcoltok az áhított célért, egymást motiválva. Heti szinten beülhettek kávézni, hogy megvitassatok egy választott témát, vagy csak kötetlenül csevegjetek. Meglátod, milyen hasznos.

6.Iratkozz be tanfolyamra!

Amennyiben időd és pénzed engedi, a német vagy angol tanfolyamra jelentkezés még mindig az egyik legjobb opció. Itt személyre szabottan, ugyanakkor egy motiváló, csoportos közegben fejlesztheted magad. Így biztosan nem veszik el az a tartalom a fejedből, amelyért annyit küzdöttél.

Összefoglalva: Nem könnyű egy nyelvből elérni a B2 vagy C1 szintet, de talán még nehezebb megtartani a készségeket. Ha tippjeink segítségével a rutinodba építed a gyakorlást, biztosan sikerül a szinten tartás.

Megtérítik az újabb nyelvvizsga díját a 35 év alattiaknak

0

Megtéríti a kormány az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alattinak akkor is, ha már rendelkezik – akár több – nyelvvizsgával – jelentette a család és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken a Debreceni Egyetemen.

A legfeljebb 34 500 forintos támogatással a kormány keddi döntése értelmében ösztönözni szeretnék a fiatalokat, hogy “ne álljanak meg egy nyelvvizsgánál, menjenek tovább”, tanuljanak további nyelveket – mondta Novák Katalin, aki a hallgatói mobilitásról tartott előadást egy debreceni konferencián.

Az államtitkár fontos célnak nevezte, hogy “minél több versenyképes tudással rendelkező, erős öntudatú” magyar fiatal legyen, ezért támogatják a nemzetközi tapasztalatszerzést, és a nyelvtudást.

Hozzátette, hogy évente több mint 14 milliárd forint európai uniós és hazai forrást fordítanak a mobilitásra, ami 17 ezer magyarországi és ezer határon túli magyar fiatalt érint.

Novák Katalin a célkitűzések között megemlítette, hogy szeretnék, ha 2023-ra a felsőoktatásban tanuló hallgatók 20 százaléka legalább három hónapos, de minimum 15 kredit értékű külföldi tanulmányúton vegyen részt. Jelenleg ez az arány 11 százalék.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK