24 óra alatt ezer fölött a koronavírusban elhunytak száma

0
569
youtube.com

Újabb rekord dőlt meg abban az országban, ahol továbbra is alacsony az oltakozási kedv. A Covid járvány halottainak a száma immár meghaladja a 227 ezret. Ez a hivatalos adat, a valóság minden bizonnyal rosszabb.

Oroszország a negyedik helyen áll a Covid halottak tekintetében : az USA, Brazília és India után.

Csütörtökön nyilvánosságra hozták Moszkvában, hogy a Covid 19 vírus delta változatának új variánsát fedezték fel, és egyelőre nem tudják, hogy az eddigi oltások és gyógymódok mennyire hatásosak ellene.

Brüsszelben közölték: idén már biztosan nem engedélyezik a Szputnyik vakcinát az Európai Unióban, erre a legkorábban jövőre kerülhet sor.

Putyin szóvivője bejelentette: minden oroszok elnöke senkivel sem kíván találkozni a november 7-ig tartó időszakban.

Oroszország bezár

Putyin egy hétre hazaküldött minden dolgozót, akinek a munkája nem létfontosságú a járvány idején. Saját hatáskörükben ezt a kormányzók és polgármesterek meghosszabbíthatják. Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin például október 28-tól november 7-ig rendelt el zárást az orosz fővárosban.

A hazaküldött dolgozók megkapják a bérüket – hangsúlyozzák a hatóságok. Az állami cégeknél egyértelmű, hogy az államkincstár állja a költségeket, de a magáncégek esetében kérdéses, hogy ki fizeti ki a dolgozókat, akik a Covid 19 vírus miatt “kötelező szabadságra” mehetnek Oroszországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .