120 perc – 2018. január 18. 18:00

0
677
Kerékpárját tolja egy férfi a viharos erejû szélben egy rotterdami hídon 2018. január 18-án. (MTI/EPA/Robin Utrecht)

Rendkívüli parlamenti ülés: a Jobbik összegyűjtötte az aláírásokat

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges aláírásokat, amelyet a titokban befogadott menekültek kapcsán kezdeményeztek – jelentette be a párt. A rendkívüli ülés kezdeményezését szocialista és LMP-s képviselők is támogatták, így most már csak a Fideszen múlik, biztosítja-e majd a határozatképességet – írják közleményükben. (Jobbik sajtóközlemény)

Tudose-nyilatkozat: Harmincezer székely zászlót akar kiosztani az RMDSZ 

Mihai Tudose volt román miniszterelnök akasztásra utaló nyilatkozatára reagálva a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) bejelentette: székely zászlót ajándékoz valamennyi csíkszéki háztartásnak. Ez körülbelül 30 ezer háztartást jelent, és minden családnak, így a románoknak is felajánlják majd a zászlót. (MTI)

A DK javára döntött a bíróság a tao-pénzek ügyében

Jogerős ítélet született a Győri Törvényszéken arról, hogy ki kell adnia a Felcsúti Utánpótlás Akadémiának, hogy mire költötte a 2015 és 2017 közötti, taóból származó bevételeit – közölte a DK. A párt közölte, hogy ki fogja kérni az iratokat, és azok tartalmáról tájékoztatni fogja a nyilvánosságot. Egy másik ügyben korábban a Kúria is úgy döntött, hogy nyilvánossá kell tenni, hogy mely cég mennyit utalt és kinek sportcélú támogatásként. Erről, és lehetséges politikai következményeiről itt írtunk bővebben. (DK sajtóközlemény)

Halálos áldozatai is vannak az ítéletidőnek Nyugat-Európában

A legfrissebb jelentések szerint négyen haltak meg olyan balesetekben, amelyet a  Hollandiát, Belgiumot és Németországot sújtó szélvihar okozott. Ez egyik áldozat Németországban, a másik három pedig Hollandiában halt meg. A szél sebessége a 140 km/h-t is elérte, a vihar a vasúti és a légi közlekedésben is fennakadásokat okoz, és a meteorológusok szerint Lengyelország irányába halad majd tovább. (bbc.com)

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .