Vakcinajelölt, amely tízszeres vírus-semlegesítő antitestet termel

0
1320
steemit.com

A tanulmány megállapítja, hogy a nanorészecske vakcina tízszer több védő antitestet generál egerekben, még hatszor alacsonyabb oltási dózis mellett is, és az alkalmazás után erős B-sejtes immunválaszt is mutat.

A SARS-CoV-2 járványnak soha nem látott következményei vannak a közegészségügyre, a társadalmi életre és a világgazdaságra. Mivel az engedélyezett gyógyszerek és oltások száma korlátozott, vagy nem állnak rendelkezésre, a COVID-19 kezelésének és megelőzésének új lehetőségei nagy igényt támasztanak. A vírus exponenciális terjedése arra késztette az országokat, hogy soha nem látott társadalmi és gazdasági következményekkel zárják le a közéletet. Ezért a SARS-CoV-2 immunitás dekódolása az oltások és az erős vírusellenes gyógyszerek fejlesztésének elősegítése érdekében sürgős egészségügyi szükséglet

A tudósok kifejlesztettek egy vakcinajelöltet a COVID-19-hez, amely állatkísérletekben „rendkívül magas szinten” védő antitesteket termel. Ez a korábban kifejlesztett vakcinákhoz képest újfajta terápiához vezethet ezzel jelentősen növelve a járvány megfékezéséhez szükséges védekezőképességet.

A kutatók, köztük az Egyesült Államok Washingtoni Egyetem (UW) Orvostudományi Karának kutatói szerint a nanorészecske vakcina vírus-semlegesítő antitesteket termel egerekben, sokkal magasabb szinten, mint a betegségből felépült emberekben található.

A Cell folyóiratban megjelent tanulmány megjegyezte, hogy tízszer több semlegesítő antitestet generál egerekben, még hatszor alacsonyabb oltási dózis mellett is, és az alkalmazás után erős B-sejtes immunválaszt is mutat, ami elsődleges lehet a tartós oltóhatás eléréséhez.

Amikor egyetlen nem emberi főemlőst immunizáltak a vakcinával, a tudósok szerint a terápiás jelölt semlegesítő antitesteket termelt a koronavírus tüskefehérjéjének különböző részeire.

A kutatók Szerint ez biztosíthatja a védelmet a vírus mutált törzseivel szemben is!

A tanulmány szerint a vakcina molekuláris szerkezete nagyjából utánozza a vírus szerkezetét, ami az immunválasz kiváltásának fokozott képességének tudható be.

“Reméljük, hogy nanorészecske platformunk segíthet a világunkban oly nagy kárt okozó világjárvány leküzdésében” – mondta Neil King, az UW Medicine tanulmány társszerzője.

“Ennek az oltóanyag-jelöltnek az ereje, stabilitása és előállíthatósága megkülönbözteti sok más vizsgálati alaktól”

– mondta King.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .