Putyin zsoldosa horogkereszttel a vállán harcol

0
639
Facebook

Dmitrij Utkin alezredesként szerelt le a katonai hírszerzés egyik kommandós alakulatának parancsnokaként. Azóta magánhadsereget vezet, melyet Putyin parancsait hajtja végre mindenütt a világon – de még véletlenül sem orosz zászló alatt!

Jelenleg állítólag Líbiában harcol – Haftar tábornok szövetségeseként. Korábban Ukrajnában küzdött az orosz szeparatisták oldalán, majd pedig Szíriában Asszad elnök védelmében. A Wagner hadsereg mindenütt ott van, ahol Oroszország érdekeit nem ortodox módon kell védelmezni.

Hitler helyett Wagner

Dmitrij Utkin nyíltan szimpatizál a nácik eszméivel. Sisakján szavak vannak – utalva varég őseire. Rurich, a skandináv harcosok élén hódította meg Oroszországot, és ott teremtett  először birodalmat. A cárok tőle származtatták magukat. Rosenberg, a náci fajelmélet megteremtője az orosz cár alattvalójaként született a Baltikumban, ahol akkor német volt a hivatalos nyelv. Utkin és tiszt társai Rosenberg fajelméletének lelkes követői: ezért tetováltatják magukra a horogkeresztet. A zsoldos hadsereget eredetileg Adolf Hitlerről akarták elnevezni, de Putyin szakácsa lebeszélte őket erről. Így választották a nácik kedvenc zeneszerzőjét, Wagnert a zsoldos hadsereg névadójának.

Putyin legjobban a mérgezéstől fél

Minden oroszok elnöke ezért különösen bizalmi embert választott ki a Kreml kosztjának ellenőrzésére. Jevgenyij Prigozsint ezért hívják Putyin szakácsának. Ő pénzeli – Putyin megbízásából – a Wagner hadsereget. Neki nincsen komoly katonai tapasztalata. A szovjet időkben ugyanis gengszter volt, akit húszéves fegyház büntetésre ítéltek. Neki igencsak jókor bukott meg a Szovjetunió. A börtönből kikerülve pizzérialáncot hozott létre Szentpéterváron, ahol egy bizonyos Vlagyimir Putyin irányította akkoriban a privatizációt. Innen a szoros személyes kapcsolat, mely összefűzi Putyin elnököt, az egykori KGB tisztet a gengszterrel, aki vállalkozó lett a Szovjetunió bukása után.

Három orosz oknyomozó újságírót meggyilkoltak

A Wagner hadsereg igen aktív Afrikában: nemcsak Líbiában, de Szudánban, a Közép-Afrikai Köztársaságban és Mozambikban is. Három orosz oknyomozó újságíró megpróbált utánajárni annak, hogy a Wagner hadsereg mit is csinál a Közép-Afrikai Köztársaságban, ahol keresztény és iszlamista milíciák gyilkolják egymást – francia felügyelet mellett. Mindhárom oknyomozó újságírót meggyilkolták: a Wagner hadsereg által támogatott egyik milícia végzett velük.

Ezek után nem csoda, ha keveset lehet tudni a Wagner hadsereg valódi méreteiről és céljairól. A három oknyomozó újságíró annyit azért kiderített, hogy Oroszországban a Wagner hadsereg kiképző központjai pontosan ugyanott vannak, ahonnan a parancsnok, Dmitrij Utkin érkezett: a GRU – a katonai hírszerzés laktanyáiban! Magát Utkint Putyin a Bátorság érdemrenddel tüntette ki az ukrajnai harcok idején. Ennek ellenére Putyin mindig tagadja, hogy bármilyen kapcsolat is lenne közte és a horogkeresztes Wagner hadsereg között. Pedig a zsoldosok kizárólag az orosz elit kommandósok közül kerülnek ki…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..