Netanjahu lehallgattatta a Moszad főnökét?

0
679
Benjámin Netanjahu, MTI/AP/Reuters/pool/Ronen Zvulun
  • Izrael miniszterelnöke arra adott utasítást a belső elhárítás főnökének, hogy hallgassa le a Moszad vezetőjét és a vezérkar főnökét. Ezt a szenzációt közölte egy oknyomozó televízió Izraelben.

  • Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerint mindez aljas hazugság.

A belső elhárítás /Shin Bet/ főnöke állítólag vonakodott eleget tenni Netanjahu miniszterelnök utasításának, mondván, hogy ez nem szerepel a szolgálat kötelezettségei között. De minthogy Yoram Cohen szolgálati ideje a vége felé járt, végülis minden mindegy alapon megszervezte Benny Gantz korábbi vezérkari főnök és Tamir Pardo egykori Moszad paramcsnok lehallgatását.

„Aljas hazugság!”- közölte a Twitteren Benjamin Netanjahu miniszterelnök, akit nem más, mint Obama egykori amerikai elnök nevezett hivatásos hazudozónak. Benjamin Netanjahu rávette a Shin Bet korábbi vezetőjét, hogy adjon ki cáfolatot az ügyben.

A cáfolat meglehetősen kétértelműre sikeredett, mert annyit közöl: nem kaptam különleges utasítást a miniszterelnöktől a vezérkari főnök és a Moszad főnök lehallgatására.

Az ellenzéki sajtó rögtön lecsapott erre a kétértelmű fogalmazásra, sőt rá is tett egy lapáttal: lehet, hogy a hadsereg és a Moszad vezetőit rendszeresen lehallgatják Benjamin Netanjahu miniszterelnök utasítására?

Izraelben a honvédelem szent – tekintettel az ország stratégiai fekvésére, viharos történelmére és állandó fenyegetettségére.

Épp ezért a bizalom a fegyveres erők, a titkosszolgálatok és a politikai vezetés között létfontosságú.

Ha az oknyomozó televízió bizonyítani tudja, hogy Netanjahu rendszeresen lehallgattatta a hadsereg és a hírszerzés vezetőit, akkor ezzel súlyos csapást mér a miniszterelnök presztízsére, melyet már amúg yis megtépázott az a négy korrupciós ügy, mellyel szembe kell néznie Benjamin Netanjahunak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .