Mr. Sport immár nem elnöke az orosz labdarúgó szövetségnek

0
673

Vitalij Mutkot, aki a sport teljhatalmú ura a nagy Oroszországban, egész életére eltiltották, mert ő szervezte meg a versenyzők doppingolását a téli olimpián Szocsiban.

A nemzetközi labdarúgó szövetség ezek után jelezte, hogy Vitalij Mutkonak távoznia kellene az orosz labdarúgó szövetség éléről. Már csak azért is, mert jövő nyáron Oroszország rendezi a futball világbajnokságot. Vitalij Mutko erre sajtóértekezleten bejelentette: “fél évre felfüggesztem elnöki működésémet a labdarúgó szövetségben, de mint sport ügyi államtitkár tovább folytatom tevékenységemet, amíg Putyin elnök bízik bennem”

A dopping vád magát az államfőt is elérte, hiszen az FSZB vagyis a titkosszolgálat hajtotta végre az akciót.

Az FSZB pedig soha nem kezd semmilyen komoly akcióba Putyin parancsa nélkül. Vitalij Mutko most azt mondta sajtóértekezletén, hogy igaztalan vádak érték Oroszországot, és ő ezek ellen küzdeni fog a nemzetközi sportbíróságon. A harc kimenetele meglehetősen kérdéses, mivel a doppingvádakat számtalan bizonyítékkal támasztotta alá a nemzetközi dopping ellenőrző szervezet, a WADA/. Oroszország emiatt nem indíthat csapatot saját zászlaja alatt a téli olimpián, melyet januárban rendeznek meg Dél Koreában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .