Miért léptek ki a Liberálisok a Változás Szövetségéből? Szerintük…

0
902

A párt pontokba szedett érvekkel támasztja alá, hogy mi indokolta nagy port vert múlt heti döntésük.

Amióta a Magyar Liberális Párt múlt hét pénteken bejelentette, hogy kiszáll a Változás Szövetségéből, Bősz Anett pedig a Párbeszéd-frakcióból, azóta a legkülönfélébb és legelképesztőbb történetek láttak napvilágot. Bár sosem kívántunk beszállni a sárdobálásba, ezt a néhány kérdést fel kell tennünk a tisztánlátás végett – áll a Liberálisok közleményében:

  1. Vajon életszerű-e, hogy egy megállapodást, amelyet három párt elnöke írt alá, a másik két pártban ne ismertek volna? Életszerű-e, hogy egyik pártnál sem látott egy hivatalos írásos szerződést egy jogász, egy gazdasági vezető?
  2. Helyes-e felelőssé tenni azt, aki a szerződés betartása felől érdeklődik, és nem azt, aki egy szabályos, aláírt szerződést nem tart be?
  3. A korábbi megállapodások betartásának számon kérése milyen logika szerint minősül zsarolásnak?
  4. Milyen belső viszonyok uralkodhatnak olyan pártokban, ahol létezhetnek egyszemélyes döntések, ahol a felelősség elhárítását a partner megvádolásával akarják elérni?
  5. Ha a Liberálisokat valóban a pénz érdekelte volna, miért léptünk volna ki a frakciószövetségből? Miért hagytunk volna hátra mindent, pozíciót, pénzt és lehetőséget?
  6. Milyen jövőt, együttműködést lehet remélni egy olyan társaságtól, amely a zárt tárgyaláson közösen meghozott döntéseket eltorzítva tálalja a nyilvánosság elé? Amely a saját belső anarchikus viszonyaikat takargatva azzal támadja állítólagos partnerét, hogy azt megvásárolta a kormánypárt?

A Liberálisok közleménye végül leszögezi:

A Magyar Liberális Párt a leírtak ellenére is hisz abban, hogy a demokratikus ellenzéki pártok között még létrejöhet egy olyan szövetség, amelyben valódi partnerként kezelik a feleket. Ahol számít a szerződés és a megállapodás, ahol nem festik át utólag a valóságot. Most azonban szeretnénk lezárni ezt a terméketlenbe fordult vitát, hogy az igazi feladatra koncentrálhassunk, nem csak mi, de a teljes ellenzék: a Fidesz leváltására.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .