Megölte terhes zsidó szeretőjét egy palesztin fiatalember

0
769

Minden zsidót meg kell ölni!- üvöltötte a bíróság előtt a palesztin fiatalember, aki korábban megfojtotta zsidó szeretőjét, aki nyolc hónapos terhes volt.

A 29 éves Michal Halimi holttestét néhány napja találták meg a rendőrök. Kihallgatták palesztin barátját, akivel együtt élt Nabluszban Ciszjordániában. Ő eleinte tagadott, de aztán beismerte: ő fojtotta meg a lányt, aki a szeretője volt.

Miért ? – kérdezték a nyomozók. Zavaros történetet adott elő az izraeli börtönökben tartott palesztin foglyokról. Majd üvöltözni kezdett: minden zsidót meg kell ölni! Az izraeli közvéleményt feldúlta ez a hír, mely alig pár nappal a Templom hegy válsága után következett be.

Három palesztin fiatalember megtámadta az izraeli rendőröket, akik közül kettőt megöltek és egyet súlyosan megsebesítettek. Válaszul

Netanjahu miniszterelnök biztonsági kapukat állított fel a szent helyen,

mely mind a zsidók mind a keresztények mind pedig a muzulmánok számára kiemelkedő jelentőségű. A biztonsági kapukat visszavonták és a válság elmúlt- hála Jordánia és az USA közvetítésének. Az izraeli lapok azonban közzétették Jared Kushner véleményét a zsidó-palesztin ellentétek megoldhatatlanságáról.

Trump elnök veje és főtanácsadója zárt körben fejtegette véleményét, de a hangfelvétel valahogy kiszivárgott. Ebből kiderült: az USA elnökének közel-keleti tanácsadója nemigen lát megoldást az évtizedes zsidó-palesztin vitára Izraelben.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .