Megmagyarázta a Jobbik, miért szavazott együtt a Fidesszel

0
945
MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Jobbik azért szavazta meg az alaptörvény-módosítást, mert annak irányai jók, ugyanakkor eszközeit alkalmatlannak látják a kitűzött célok elérésére – közölte a parlamenti döntéshozatalt követően tartott sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mint mondta, februárban tárgyalt formájához képest az indítvány „elvesztette Soros-jellegét”, hiszen nyomokban sem hasonlít egymáshoz a két változat, hozzátéve, a társadalom többségével együtt úgy gondolják, hogy az országot és a kereszténységet meg kell védeni, a biztonságot garantálni kell, a bevándorlási kvótát pedig minden formában el kell utasítani.

„A fő célunk természetesen az, hogy a bevándorlás minden formáját utasítsuk el” – közölte Mirkóczki Ádám.
Szerinte egyébként illúzió, hogy az alaptörvény-módosítás eléri céljait, példaként említve, hogy a biztonságosnak ítélt Szerbiából érkezőknek is oltalmazotti státuszt kell adni a genfi menekültügyi konvenció alapján. Úgy vélte: így a jogszabály ellenzőinek nem kell aggódniuk, mert „ezt a törvényt nem lehet alkalmazni”, ahogy szerinte egyetlen hajléktalant sem visznek majd el a rendőrök közterületről.

A közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus azt mondta: nagyon nehéz úgy állást foglalni egy olyan törvénytervezetről, amelynek jelenleg egyetlen sora sem ismert, arról nem is szólva, hogy a kormányoldal a Jobbik nélkül is rendelkezik az elfogadáshoz szükséges kétharmados többséggel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .