Megjelent a Stop Soros-törvénycsomag

0
989

A kormány elkészítette a Stop Soros nevű három törvényből álló csomagot, amelynek összefoglalója az interneten elolvasható és véleményezhető is. Érdekes módon maguk a tervezetek nem hozzáférhetők.

Javaslatként hozta nyilvánosságra a kormány a szerinte törvénytelen migrációt segítő szervezetek és személyek elleni újabb fellépést lehetővé tevő törvénycsomag összefoglalóját, amely a kormányzati portálon elolvasható és véleményezhető.
Amint arról tegnap írtunk, a kormány álláspontja az, hogy a Sorost megállítani hivatott új rendelkezése

éppen a névadóra nem vonatkoznak,

mert – mint az ismertetőn elhangzott – Soros eddig nem csinált törvénytelenséget a menekültügyben. Vagyis az ő kitiltása az országból nem aktuális.
A bevezetőben a kormány összefoglalta a törvénycsomag főbb céljait. Eszerint a tömeges migrációt propagáló, külföldről támogatott szervezeteknek regisztrálniuk kell magukat, tevékenységükről nyilvánosan számot kell adniuk. E szervezeteknek illetéket kell fizetniük, amely bevételt az állam határvédelemre fordítja, a bevándorlást szervező személyek távol tarthatók, kitilthatók legyenek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .