Lezuhant egy orosz utasszállító Moszkva közelében – FRISSÍTÉS

0
1072
A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma által közreadott képen a roncsok körül dolgoznak a mentõalakulat tagjai Sztyepanovszkoje falu mellett, Moszkva közelében 2018. február 11-én, miután a domogyedovói repülõtérrõl történõ felszállását követõen lezuhant a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság egyik utasszállító repülõgépe. Az An-148-as fedélzetén 71 ember tartózkodott, közülük senki sem élte túl a katasztrófát. (MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma)

A repülőgép a moszkvai felszállását követően zuhant le 71 emberrel, 65 utassal és hatfőnyi személyzettel a fedélzetén. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát.

A gép a Domogyedovói nemzetközi repülőtérről szállt fel, de néhány perc múlva már el is tűnt a radarok képernyőjéről. Stypenovszkaja falu környékén csapódott a földbe.

Az orosz médiának a hatóságok azt mondták, hogy mindenki meghalt a repülőgép utasai és a személyzet tagjai közül. A Szaratovszkije Avialinyii légitársaság gépe belföldi járatként közlekedett, Orszkba, az orosz-kazah határ közelében lévő városba tartott. Az utasok többsége a kazah határ menti Orenburg megyében lakott, ahol Orszk is található.

Az Interfax nyilatkozó szemtanúk szerint a repülőgép már égett, amikor lezuhant. A mentőalakulatok munkáját a helyszínen az elmúlt napokban jelentősen megvastagodott hóréteg akadályozza, a terep felderítéséhez drónokat is használnak – írja az MTI.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter és Alekszandr Basztrikin, a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) vezetője a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására az SZK központi apparátusa indított vizsgálatot. A lezuhant gép 2010-ben készült a voronyezsi repülőgépgyárban. A légitársaságnál a légiközlekedés-felügyelet rendkívüli vizsgálatot kezdeményezett. A meteorológiai szolgálat szerint az időjárási feltételek kedvezőek voltak, ezért azok nem idézhették elő a balesetet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját. Elrendelte egy kormánybizottság felállítását is az katasztrófa kivizsgálására.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .