Kezdőlap Címkék Repülőbaleset

Címke: repülőbaleset

Lezuhant egy orosz utasszállító Moszkva közelében – FRISSÍTÉS

0

A repülőgép a moszkvai felszállását követően zuhant le 71 emberrel, 65 utassal és hatfőnyi személyzettel a fedélzetén. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát.

A gép a Domogyedovói nemzetközi repülőtérről szállt fel, de néhány perc múlva már el is tűnt a radarok képernyőjéről. Stypenovszkaja falu környékén csapódott a földbe.

Az orosz médiának a hatóságok azt mondták, hogy mindenki meghalt a repülőgép utasai és a személyzet tagjai közül. A Szaratovszkije Avialinyii légitársaság gépe belföldi járatként közlekedett, Orszkba, az orosz-kazah határ közelében lévő városba tartott. Az utasok többsége a kazah határ menti Orenburg megyében lakott, ahol Orszk is található.

Az Interfax nyilatkozó szemtanúk szerint a repülőgép már égett, amikor lezuhant. A mentőalakulatok munkáját a helyszínen az elmúlt napokban jelentősen megvastagodott hóréteg akadályozza, a terep felderítéséhez drónokat is használnak – írja az MTI.

Makszim Szokolov közlekedési miniszter és Alekszandr Basztrikin, a kiemelt ügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) vezetője a baleset helyszínére utazott. A katasztrófa okának megállapítására az SZK központi apparátusa indított vizsgálatot. A lezuhant gép 2010-ben készült a voronyezsi repülőgépgyárban. A légitársaságnál a légiközlekedés-felügyelet rendkívüli vizsgálatot kezdeményezett. A meteorológiai szolgálat szerint az időjárási feltételek kedvezőek voltak, ezért azok nem idézhették elő a balesetet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és elhalasztotta Szaranszkba tervezett belföldi útját. Elrendelte egy kormánybizottság felállítását is az katasztrófa kivizsgálására.

Robbanást gyanít a szmolenszki repülőbalesetet vizsgáló bizottság

0

2010. április 10-én Szmolenszknél lezuhant a lengyel kormánygép, 96-an haltak meg, köztük Lech Kaczynski elnök és felesége. A katasztrófát vizsgáló bizottság szerint az egyik szárnyon robbanás jelei vannak.

A lengyel nemzetbiztonsági minisztérium albizottsága vizsgálja a katasztrófát. Közleményükben a gép bal szárnya megsemmisülésének okairól írnak.

A bizottság szerint a bal szárny megsemmisülését nem egy nyírfával történt ütközés váltotta ki – ahogyan a hivatalos vizsgálat megállapította -, hanem

már korábban elkezdett szétesni.

Azt is írják: szakértők szerint

a kiterjedt rongálódások a szárnyon robbanásra utaló jegyeket viselnek.

Az oroszok szerint nem voltak robbanásra utaló jelek – ezt Alekszej Morozov, az Államközi Repülésügyi Bizottság elnöke mondta még két hónapja a RIA Novosztyinak.

A gép roncsai
Fotó: MTI/EPA/NTV

A lengyelek tavaly hoztak létre új albizottságot, mert a 2015 novembere óta kormányzó, radikális jobboldali-populista Jog és Igazságosság párt (amelyhez Lech Kaczynski és ikertestvére, Jaroslav is tartozik) úgy látja, hogy az eddigi lengyel és orosz vizsgálatok olyan alapvető tényeket és információkat hallgattak el, amelyek lényegesen módosítják az események megítélését, és nem zárják ki a merénylet elkövetését sem. a bizottság még nincs kész a zárójelentéssel.

Oroszország máig nem adta át Lengyelországnak a repülőgép roncsait, arra hivatkozva, hogy még nem zárta le a vizsgálatot.

MTI/FüHü

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK