Lemondott a szélsőjobboldali politikus

0
718
facebook

A náci diktátor szülővárosának polgármester helyettese lemondásra kényszerült egy versike miatt, melyben patkányokhoz hasonlította a migránsokat.

Christian Schilcher polgármester helyettes nemcsak a posztjáról távozott hanem a Szabadságpártból is. Nem maradt más választása miután Sebastian Kurz kancellár határozottan követelte a Szabadságpárt vezetőjétől, hogy szabaduljon meg pártjának helyi politikusától, aki Hitler szülővárosában a diktátor születésnapján patkányoknak nevezi a migránsokat. Erről még verset is ír, és azt kinyomtatta a helyi pártsajtó.

Bécsben a Néppárti Kurz kancellár együtt kormányoz a Szabadságpárttal, mely viszont abba a szélsőjobboldali pártszövetségbe lépett be, melyet Matteo Salvini olasz belügyminiszter alapított meg Milánóban. Kurz kancellárt nemcsak a náci retorika zavarja a Szabadságpárt néhány politikusánál hanem az is, hogy a szélsőjobboldali pártnak túlságosan jók a kapcsolatai Moszkvával. Putyin elnök táncolt az osztrák külügyminiszterasszony esküvőjén. A nyugati szövetségeseket aggasztja ez a túlságosan jó orosz kapcsolat. Ezért Kurz kancellár a saját kezébe vette a titkosszolgálat irányítását, melyet eddig a Szabadságpárthoz tartozó belügyminiszter ellenőrzött Bécsben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .