Lapszem, 2018. január 27.

0
482

Szombat van, Angéla és Angelika napja, megnéztük, miről írnak a mai lapok.

Nehezen tudnak megélni a vak emberek

A vakok nagy része jelenleg az ellátási rendszeren kívül van, írja a Magyar Nemzet. A Központi Statisztikai Hivatal szerint több mint nyolcvanezer vak vagy gyengén látó ember él Magyarországon, ám közülük csupán 15 ezren tagjai valamelyik vakokat segítő szövetségnek, egyesületnek.

A többségük mindössze havi 80 ezer forintból tengődik.

Sokan azért vakultak meg, mert nem megfelelően kezelték őket.

Karácsony: Az szavazzon a Fideszre, akinek a menekültek elvették a munkáját

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjúban beszélt erről. Azt is mondta, hogy pókerben mindig veszít, de nem hisz a szerencsében, inkább a stratégiára épít. Szerinte a választási matematika egyszerű:

„több szavazó kell, és kevesebb párt.”

Orbán szerint Európának újratervezésre van szüksége

A Magyar Időkben Orbán Viktor beszédéről lehet olvasni, amelyet a V4-ek kormányfőinek budapesti találkozóján tartott. Többek között azt mondta, hogy a visegrádi államok hozzáadnak Európa erejéhez, nem pedig elvesznek tőle, és szerinte ez a leggyorsabban fejlődő régió Európában.

A fizetésemelés állíthatja meg az elvándorlást

A Világgazdaság arról ír, hogy tovább emelkedhetnek a hazai bérek, de bizonytalan, hogy ez milyen hatással lesz az évek óta tartó elvándorlási kedvre. Az álláshirdetések száma több mint 17 százalékkal ugrott meg tavaly év végén. Bruttó 245 ezer forintot keresnek átlagosan a 18–25 év közötti magyar fiatalok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .