Lapszem – 2018. január 10.

0
1136

Szerdán, a Melániák napján túlnyomóan borult időre lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A Dunántúlon és az ország középső részén esni is fog, a hőmérséklet napközben 5 és 10 Celsius-fok között lesz. Lássuk a mai lapszemlét:

Népszava: Kósa-közelben az állam kedvenc sertésszövetsége

Százmilliókkal támogatta az állam a Kósa Lajos tárca nélküli miniszter régi barátjának disznóipari szövetségét – írja a Népszava. Utólag jogszövegbe írt kormányzati hátszéllel vette át, és tette a sertésipar megkerülhetetlen, egyszerre állami és üzleti ernyőszervezetévé Horváth István a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségét (MSTSZ). Horváth, aki elnöke a szervezetnek  Kósa Lajos alatt államtitkár, de továbbra is az MSTSZ vezetője. A lap szerint a gazdák nem lelkesednek a néhány éve létrehozott szövetségért, ami jelentős állami támogatásokat kap.

Magyar Hírlap: Kampányt indítanak a kamupártok ellen

Fel kell hívni a magyarországi cigányság figyelmét az egyre szaporodó, megtévesztő szándékú kamupártokra, ennek érdekében a Lungo Drom helyi hamarosan kampányt indít  – közölte a Magyar Hírlappal Farkas Flórián, a szervezet elnöke a legutóbbi elnökségi ülésen született döntésről. Farkas Flórián szerint legalább két-három ilyen, a választók megtévesztésére létrejött szerveződés van. A lapnak azt is megerősítette, hogy a Lungo Drom továbbra is a Fidesz szövetségeseként, a Kövér László választmányi elnökkel kötött megállapodás szellemében tevékenykedik.

Magyar Nemzet: Ukrajna, a vásárolt jogosítványok országa

Nyílt titok, hogy olajozottan működik a jogosítványvásárlás gépezete Ukrajnában – írja a Magyar Nemzet. A vevőnek csak a szükséges fotó miatt kell ellátogatnia a vizsgára, a megfelelő válaszokat a vizsgáztató adja meg, és még aznap, vagy néhány héten belül meg is kaphatja a jogosítványt. Közben tavaly tíz százalékkal nőtt a közúti balesetek száma, és legalább háromezren haltak meg az utakon: csak Kárpátalján 500 halálos balesetet regisztráltak, és ez összefüggésben állhat a jogosulatlanul kiadott okmányokkal. A korrupciós háló a tanulókra, az iskolákra, az oktatókra, a vizsgaközpontokra és az ezekkel kapcsolatban álló állami szervekre is kiterjed a lap beszámolója szerint.

Magyar Idők: A migránsok elküldését hátráltatná a szervezet?

A Magyar Idők szerint egyre nyilvánvalóbb, hogy a visszatoloncolások megakadályozása érdekében, illetve egy újabb Magyarország elleni per előkészítéseként kért közérdekű adatigénylést a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság a Karitatív Tanácsnak, hogy kiderítse: milyen szolgáltatást nyújtanak a segélyszervezetek a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális menedékkérőknek, illetve a nőknek a tranzitzónákban. A szervezet honlapján közölt útmutatókból a Magyar Idők szerint kiderül, hogy a jogvédő szervezet tökéletesen tisztában lehet azzal, hogy a menedékkérők mit kérhetnek a magyar határnál a karitatív szervezetektől, és a lapnak nyilatkozó szakértők szerint az eljárások hátráltatása is célja lehet a közérdekű adatigénylésnek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .