Hazugságokkal kampányol a DK szerint az Állami Számvevőszék

0
1003
Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke MTI Fotó: Komka Péter

Már hétfőn bejelentette a Demokratikus Koalíció, hogy nem hajlandó befizetni az Állami Számvevőszék által kiszabott 16 milliós bírságot. Az ÁSZ ma közleményben részletezte, hogy a DK és a Magyar Liberális Párt sem tartotta be az előírásokat gazdálkodása során.

A DK saját közleményük megfogalmazásua szerint „egyetlen forintot sem fizet a Fidesz által megszállt, annak politikai utasítására eljáró (Párt) Állami Számvevőszéknek”.

Kedden az ÁSZ közölte az MTI-vel, hogy a DK 8,2 millió, az MLP pedig 6,1 millió forint tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el, amelyet 15 napon belül be kell fizetnie a központi költségvetésnek. A határidő tehát ugyanaz, mint a Jobbik esetében, akik szintén azt mondták, hogy nem fognak fizetni.

Molnár Csaba, a DK alelnöke kedd este Kálmán Olga vendége volt az ATV-ben, és ott is megerősítette, hogy nem hajlandóak fizetni, inkább megvárják az esetleges végrehajtást. Molnár szerint semmi sem derül ki az ÁSZ határozatából, például azt is felróják a pártnak, hogy ingatlanokat bérel áron alul, holott ugyanazokat az ingatlanokat bérelik, mint két éve, és az akkori vizsgálat nem talált semmi rendellenességet.

A DK alelnöke szerint a kormány egy jó előre elkészített színjátékot játszik, amellyel el akarják lehetetleníteni az ellenzéki pártok indulását. Molnár úgy fogalmazott, hogy a színjáték helyett inkább zárják őket börtönbe, mint egy tisztességes dikatatúrában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .