Kósa Lajosék hozhatják el a téli olimpiát Magyarországra

0
41
Budapest, 2018. január 10. Liu Shaolin Sándor, a drezdai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott tagja edzés közben a fõvárosi Gyakorló Jégcsarnokban 2018. január 10-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Két osztrák város, Graz és Schladming pályázik a 2026-os téli olimpiai játékok megrendezésére, a Független Hírügynökség információi szerint pedig az is felmerült, hogy a gyorskorcsolya-versenyeket akár Magyarországon is tarthatnák.

Mint tegnap arról beszámoltunk, először Innsbruck jelentkezett be a nyolc év múlva esedékes téli olimpia megrendezésére, de Tirolban népszavazást tartottak az ügyben, és a pályázat elutasítása mellett határoztak.

Az innsbrucki pályázat ettől még tartogatott egy érdekes részletet, ugyanis kiderült belőle, hogy a gyorskorcsolya-versenyeknek a németországi Inzell adott volna helyet. A versenyek határokon túlra szervezésének oka egyszerű volt:

Innsbruckban jelenleg nincs erre alkalmas csarnok, és nem akartak újat építeni.

Úgy tűnik, hogy a két, még versenyben lévő város, Graz és Schlamding sem szeretne milliárdokat ölni olyan létesítményekbe, amelyeket később nem használnának – legalábbis ezt mondta Graz polgármestere.

A Független Hírügynökség értesülései szerint viszont nemcsak Inzell merült fel náluk a gyorskorcsolya-verseny kiszervezésének kapcsán, hanem

más helyszínek is, többek között Magyarország.

Ha már külföldi helyszínekben gondolkoznak, akkor Magyarország bevonása kézenfekvő lehet, hiszen költséghatékony lenne, és az ország vezetése is szorgalmazza a különböző sportesemények rendezését hazánkban – elég csak a 2020-as budapesti olimpia történetére visszaemlékeznünk.

Az Osztrák Olimpiai Bizottság megkeresésünkre mindössze annyit mondott, hogy még nem tárgyaltak részletesen a grazi és a schladmingi polgármesterekkel, tehát egyelőre nincs részletesen kidolgozott elgondolásuk.

Megkérdeztük továbbá a Magyar Országos Gyorskorcsolyázó Szövetséget is – amelynek egyébként Kósa Lajos az elnöke –, hogy tudnak-e az osztrákok ilyesféle terveiről, de szűkszavúan csak annyit válaszoltak, hogy ők a legközelebbi sporteseményük szervezésével foglalkoznak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..