Téli olimpiai versenyek Magyarországon?

0
813

Az ausztriai Graz és Schladming pályázik a 2026-os téli olimpiára. A Független Hírügynökség információi szerint felmerült, hogy ha ők rendezhetik a játékokat, akkor a gyorskorcsolya-versenyeket más országban, akár Magyarországon tartanák.

Az osztrák városok közül először Innsbruck pályázott volna a 2026-os téli olimpia megrendezésére, de Tirolban népszavazást rendeztek a kérdésről, ahol a többség a pályázat elutasítása mellett döntött.

Az innsbrucki pályázat azt is tartalmazta, hogy a gyorskorcsolya-versenyeket a határokon túl, a németországi Inzellben rendeznék. Innsbruckban ugyanis nincs erre alkalmas csarnok, és nem is akartak újat építeni.

Graz és Schladming pályázatánál

sem akarnak milliárdokat olyan létesítményekbe ölni, amelyeket aztán nem használnának,

ezt mondta Siegfried Nagl grazi polgármester. Így aztán más városokban, sőt más országban is tartanának versenyeket, ha elnyerik a rendezés jogát, a gyorskorcsolya helyszínére ismét Inzell merült fel.

A Független Hírügynökség információi szerint azonban nem ez az egyetlen opció:

más helyszínek is felmerültek, többek között Magyarország is

– Budapest ugyanis Graztól nincs túlságosan messze.

Megkerestük az Osztrák Olimpiai Bizottságot, hogy valóban felmerült-e, hogy Magyarországon is rendeznének versenyt sikeres pályázat esetén. Amint megérkezik a válaszuk, közöljük.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .