Kínát tekinti a fő veszélynek Trump új titkosszolgálati főnöke

0
1195
(Official White House Photo by Shealah Craighead)

John Ratcliffe kongresszusi képviselő a szenátus előtt fejtette ki az elképzeléseit: „Kína a legfőbb fenyegetés! Nézzük a Covid 19 járványt, nézzük az 5G rendszert, a nemzetközi hacker támadásokat! Ezek mind Kínából jönnek!” – hangsúlyozta a republikánus politikus, akit Trump a legfőbb titkosszolgálati főnök posztjára jelölt.

Kilenc hónapja ezt már megtette, de akkor vissza kellett vonnia a jelölést, mert John Ratcliffe valótlan tényeket közölt az életrajzában: eltúlozta tapasztalatait a titkosszolgálat terén. Most nagy valószínűséggel átmegy a szűrőn, mert a republikánusoknak a szenátusban többségük van.

Kína a bűnbak

Trump választási tanácsadói szerint Pekinget kell bűnbaknak megtenni a koronavírus járványért és az azt követő gazdasági válságért. Ezért Trump felvállalta azt a vádat, mely szerint Vuhanban a kínaiak mesterséges vírust fejlesztettek ki, és ez okozta volna a járványt. Sem az orvos szakértők sem pedig a titkosszolgálatok nem erősítették ezt meg az Egyesült Államokban. Ahol a halottak száma meghaladja a 70 ezret és a gazdasági válság több mint 30 millió munkanélkülit hozott. Eddig. Novemberben választások lesznek. Becslések szerint a koronavírus halálos áldozatainak a száma 100-240 ezer között lesz az USA-ban.

A gazdasági visszaesés mértékét senki sem tudja felbecsülni.

Ebben a helyzetben jól jön a kínai bűnbak, melyet ráadásul az ellenzéki demokraták egy része is támogat.

Közben Trump elnök igyekszik fenntartani a párbeszédet Hszi Csinpinggel. A kínai elnöknek állítólag elmondta: csak választási húzásról van szó! Az USA továbbra is érdekelt abban, hogy jó kapcsolatban álljon a világ második gazdasági nagyhatalmával.

Annál is inkább, mert a Goldman Sachs szerint Kína lehet a világgazdaság megmentője a krízis idején. Washingtonban mindig a Goldman Sachs adja a pénzügyminisztert, ha republikánus az elnök. A jelenlegi pénzügyminiszter, Steve Mnuchin is onnan jött. A pénzügyminiszter kiváló kapcsolatot ápol Liu Ho miniszterelnök helyettessel, a kínai gazdaság fő mandarinjával. A Harvard egyetemen végzett Liu Ho már 2013-ban tanulmányt irt arról, hogy a következő világ válságban milyen politikát alkalmazzon Kína, és hogyan erősítse meg a pozícióit a globális gazdaságban. Idén a nagyhatalmak közül egyedül Kína számíthat arra, hogy a GDP-je növekszik …

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .