Kétmilliárdos osztalékot vallott be Mészáros Lőrinc

0
17

Csaknem kétmilliárd forint osztalék kivételét tüntette fel vagyonnyilatkozatában Mészáros Lőrinc – tudta meg a HírTV. Emellett többmilliárd értékű részvények vannak a nevén saját tőzsdei érdekeltségeiből.

A Hír TV Célpont című oknyomozó műsora megszerezte Mészáros Lőrinc 2017-re vonatkozó vagyonnyilatkozatát is. Bevallott egy luxuskategóriájú Lexust, egy Bombardier és egy Harley Davidson motorkerékpárt.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék tulajdonjoggal, a tavalyihoz képest erősen visszaesve csupán 533 millió forintos osztalékot vett ki. A 100 százalékos Mészáros tulajdonban levő R-Kord Kft.ből 1,4 milliárd forintot vehetett ki.

Részvényeket tekintve is sikeres évet zárhatott a gázszerelőből lett üzletember. Konzum részvényekben 102 millió, Opus részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, míg készpénzben 100 millió forint van a tulajdonában. (A részvények értéke valójában folytonosan változik, éppen az Opus és a Konzum árfolyamának mostani szárnyalásáról pont ma írtunk, a politikai háttér miatti több száz százalékos változásokról itt.)

Az érdekeltségébe tartozó társaságok közül többen is változott a tulajdoni aránya. A Búzakalász Kft.-ben 80 százalékról 60 százalékra, a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a tavalyi 20 százalékról 15 százalékra csökkent.

Tavaly – számításaink szerint – 31 cég került részben vagy egészben Mészáros Lőrinc birtokába.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..