A hazaiak nyerték a meglepetéscsapatok meccsét

0
942

A New York Jets elsősorban a védelmének köszönhetően simán, 34-21-re verte a Buffalo Bills csapatát. A meccsnél is többet beszélnek azonban egy edzésen történt sérülésről.

Az AFC Keleti csoportjának rangadóján két olyan csapat találkozott, amelyektől a szezon előtt nem sokat vártak a szakemberek, ennek ellenére a New York Jets elfogadhatóan, a Buffalo Bills pedig kifejezett jól, rájátszásra esélyesen szerepelt eddig.

A meccsen aztán a Jets-irányító Josh McCown futott touchdownjára a Bills Zay Jones elkapott TD-jével még tudott válaszolni, innentől azonban egészen a negyedik negyedig csak a hazaiak szereztek pontokat.

Egy mezőnygól után McCown előbb Robby Andersonnak adott touchdown-passzt, majd a veterán Matt Forte futott két TD-t is.

Egy újabb hazai mezőnygól után jöttek csak a vendégek, Tyrod Taylor Deonte Thompsont találta meg, majd maga futott be az endzone-ba.

A hazai győzelemben komoly szerepe volt a védelemnek:

összesen hétszer sackelték Taylort (az egészen szezonban eddig összesen volt 11 sackjük), összesen 63 futott yardot engedtek (ebből 35-öt Taylornak), és három fumble-t is megszereztek – pedig eddig a Billsnél volt a legjobb a szerzett / eladott labdák aránya az egész ligában.

https://twitter.com/NFL/status/926279353956102144

Így Taylor hiába passzolt 285 yardot. McCown ennek feléig sem jutott, mindössze 140 passzolt yardja volt (de nem adta el a labdát), futásokkal ugyanakkor 194 yardot hozott össze a Jets.

A meccsnél is nagyobb figyelmet kapott azonban egy újabb súlyos sérülés: edzésen sérült meg az eddig szenzációsan játszó újonc irányító, Deshaun Watson,

elszakadt a térdszalagja, idén már nem játszhat.

A Houston Texans ezzel J.J. Watt és Whitney Mercilus után már a harmadik nagyon fontos játékosát veszíti el.

És hogy Watson hiánya mit jelent: a második fordulóban lett kezdő, azóta vezette a ligát a meccsenkénti pontátlagban (34,7) és a passzolt TD-k számában (18 – ha az egész szezont nézzük, akkor is holtversenyben első. Az NFL számításai szerint, ha tartotta volna formáját, 43 passzolt TD-vel zárhatta volna a szezont – ami 17-tel több, mint amit bármelyik újonc irányító valaha is elért.

Az is kiderült, hogy egy másik irányító sem játszik a szezonban: Andrew Luckot, aki idén még nem is lépett pályára, sérültlistára tette az Indianapolis Colts.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .