Három magyar indul egyéniben a szinkronúszó világkupán

0
1833

Péntektől vasárnapig tart a rendezvény Budapesten, a Duna Arénában. Egyéniben a rutinos Kiss Szofi mellett Rényi Luca és Szabó Veronka indul.

Iker Bernadett, a szövetség elnöke sajtótájékoztatón azt mondta: hogy csapatban a BVSC, a H2O és a Medúza képviseli majd a magyar színeket az erős mezőnyben.

„Egy sportág hosszú távú céljainak az érdekében olykor fel kell áldozni a rövid távú sikereket” – mondta, arra utalva, hogy a budapesti viadalra sok országot igyekeztek meghívni, köztük a világ élvonalába tartozó nemzetek képviselőit is.

„Az orosz, az ukrán, a spanyol vagy az olasz csapat érkezésével nagyon komoly konkurenciát csináltunk a magyar válogatottnak”

– mondta Iker Bernadett, aki szerint a nézők így színvonalasabb versengést láthatnak, míg a fiatal magyar válogatott tagjai tovább fejlődhetnek.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a műúszás modern, dinamikus, látványos sportág, a hazai rendezésű világkupa pedig még közelebb hozza a kedvelőit a versenyzőkhöz és a sportághoz.

Natalija Taraszova, a magyar válogatott orosz szövetségi kapitánya elmondta:

sok fiatal van a csapatban,

ezért tartja fontos lépésnek a múlt heti, szlovákiai vk-n szerzett bronzérmet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem elégednek meg ennyivel, és bíznak benne, hogy az erős budapesti mezőnyben is a legjobbjukat tudják majd nyújtani. Ő korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta: a budapesti versenyek a fiatal szinkronúszók számára életük nagy eseményét jelentik.

A válogatott legrutinosabb tagja, Kiss Szofi már olimpián is versenyzett, szerinte a hazai pálya nem jelent terhet számukra. Azt mondta: „sokkal inkább élmény, plusz motiváció, hogy ott szerepelhetünk, ahol tavaly a magyar úszók olyan gyönyörű eredményeket értek el”. Mint mondta, folyamatosan érkeznek a riválisok, akiket látnak edzeni a Duna Arénában, de

„ettől még több lesz bennünk az adrenalin, ami még nagyobb koncentrációra, még több munkára ösztönöz”.

Rényi Luca szerint egyéniben nehezebb lehet a versenyzés, mert ott egymagának kell magára vonnia és ott is tartania a nézők, illetve a pontozók figyelmét, míg csapatban a sok látványos elemmel ez könnyebben működik. „Régóta edzünk már a Duna Arénában, ami üres lelátók előtt kicsit ijesztő. De sikerült már kiismernünk a medencét, és az ob-n versenyezhettünk is. Remélem ez, valamint a nézők biztatása előnyt jelent majd a verseny során” – mondta.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy a tavalyi, vizes vb-nek itthon és nemzetközi szinten is máig érezhető visszhangja van, amiből

nemcsak az érintett sportágak, hanem az ország is sokáig profitál még.

Szántó Éva, a szervezőbizottság ügyvezetője pedig azt mondta, hogy a hétvégi versennyel debütál az átalakított Duna Aréna, amelynek befogadóképességét a tavalyi 12 ezerről 5300-ra csökkentették.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy jegyeket az Eventim hálózatán keresztül lehet venni, az angyalföldi iskolák diákjai pedig ingyen tekinthetik meg a versenyt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .