Harmadik lett a Világkupában a magyar válogatott

0
943

A női szinkronúszók csapatversenyének kombinációs számában sikerült ezt az eredményt elérni a szlovákiai Világkupa-állomáson.

A szlovákiai Samorinban rendezték meg a szinkronúszó világkupa-sorozat negyedik állomását. A magyar csapat az előző három állomáson nem indult, most viszont igen: egyéniben Kiss Szofi 5., Rényi Luca pedig 8. lett.

A csapatversenyben még jobb eredményt sikerült viszont elérni: a szabadprogramban ötödik, a kombinációs számban viszont az ukránok és a fehéroroszok mögött

harmadik lett a fiatalokból álló magyar csapat.

A világkupa-sorozatot idén indította el a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség. A következő állomása a jövő hétvégén, Budapesten lesz, és ahogy Iker Bernadett, a magyar szövetség elnöke nemrég a Független Hírügynökségnek elmondta, ez a sportág magyarországi népszerűsítése szempontjából is nagyon fontos.

Mostanra már az is biztos, hogy

itt lesz Budapesten a világ egyik legjobbja,

az olimpiai és tizenháromszoros világbajnok orosz Szvetlana Kolesznyicsenko is.

Nem ez lesz az egyetlen rangos szinkronúszó verseny az idén Budapesten, júliusban itt rendezik a junior világbajnokságot is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .