Hajóbaleset: a magyar matróz holtteste került elő

0
1117
Kereső kutya egy rendőrhajón. MTI/Bruzák Noémi

Kutyákkal, szonárokkal, éjjellátó berendezésekkel is keresik a Hableányon utazók holttesteit, akik közül az első magyar megtalált a matrózé. Nem tervezik a lakosság bevonását a keresésbe.

Minden bevethető eszközzel keresik a múlt heti hajóbalesetben eltűntek holttesteit. Erre kiképzett keresőkutyákkal – amelyek már három elhunytat találtak meg -, szonárokkal, éjjellátó készülékekkel is. Összesen 15 hajó folytatja a kutatást a Duna 200 kilométeres szakaszán egészen a határig – mondta el a dunai vízirendészeti kapitányság vezetője. Prohászka Richárd elmondta, hogy minden lehetséges szervezettel, például halőrökével és azok eszközeivel zajlik a keresés.

Addig folytatják ezt, amíg a Hableány valamennyi utasa elő nem kerül – fűzte hozzá. Eddig 12 holttestet találtak meg (az első napi hét után), csütörtökön a hajó matrózáét – eddig koreai turistákéra leltek rá. Cáfolta, hogy tervezik a lakosság bevonását a kutatásba.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .