Karácsony: örülök a versenynek, de megingott a bizalom

0
803
MTI/Balogh Zoltán

Személy szerint Örül Kálmán Olga indulásának, de helyre kell állítani a bizalmat – mondta Karácsony Gergely az új főpolgármester-jelölt kapcsán. Négy témáról szeretne részletes vitát a versengők között: zöld Budapest, lakhatási válság, járóbeteg-ellátás és közösségi közlekedés.

Újra kell gondolni az ellenzéki együttműködést az önkormányzat választáson azután, hogy a DK Kálmán Olgát indítja főpolgármesternek – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd támogatottja – akit tegnapig a DK is annak nevezett – a Városháza előtti sajtótájékoztatón. Személy szerint örül Kálmánnak, mert ezzel csak tartalmasabb és érdekesebb lesz az előválasztás, a több induló emeli az előválasztás rangját. Ő változatlanul ennek a versenynek megnyerését szeretné.

Együtt sírnak vagy együtt nevetnek

De azt is megemlítette Zugló kerületvezetője, hogy

kulcsfontosságú lesz a napokban megingott bizalom helyreállítása őszig,

mert az ellenzék közösen győz vagy közösen veszít. Az ellenzék nem választást akar nyerni, hanem másképpen vezetni Budapestet.

Négy kulcstéma

Karácsony szerint négy olyan kiemelt téma van, amelyről mindenképpen önálló vitát szeretne a többi jelölttel. Ezért Kálmán Olgának és a Kerpel-Fronius Gábornak, a Momentum támogatottjának levélben küldi el ezeket.

Az első Budapest kizöldítése, a világon az egyik legrosszabb levegőminőség megjavítása. A második a lakhatási válság, az, hogy a folyamatosan dráguló lakások sok embert sújtanak. Mivel a járóbeteg-ellátás önkormányzati feladat, Karácsony fontosnak tartja ennek vitába emelését, végül pedig a közösségi közlekedés fejlesztése, az autóforgalom csökkentése, a bringákénak viszont növelése, és hogy „bebringázhatóvá” váljon Budapest.

Erről a négy pontról szeretne négy vitát tartani a két jelölt-vetélytárssal Karácsony Gergely.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .