A Fidesz kormány saját szavazóinak is hazudik

0
4338
wikimedia

Hazaárulás alapos gyanúja miatt feljelentést tesz az eddig ismeretlen Demokratikus Nemzeti Néppárt (DNP) több európai uniós képviselő ellen. Az ügyészséghez forduló törpepárt szerint Szanyi Tibor, (MSZP), Niedermüller Péter (DK), Molnár Csaba (DK), valamint Jávor Benedek (Párbeszéd) „bűne” az, hogy az Európai Parlamentben éltek szavazati jogukkal, elfogadtak egy javaslatot, amely kapcsolatba hozható a kötelező elosztási kvótával. Érdekes módon a DNP nem kezdeményezett eljárást azok ellen a Fideszes képviselők ellen, akik ugyancsak megszavazták a migrációt érintő előterjesztést. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó Molnár Csaba, a Demokrata Koalíció képviselője szerint nem lenne meglepő, ha a feljelentést tevő kispárt, a DNP a Fidesz zsoldjában állna.

 

Mit szól ahhoz, hogy önt, és valamennyi ellenzéki uniós képviselőt hazaárulás miatt feljelentette egy eddig teljesen ismeretlen kispárt, ugyanis pár napja önök valamennyien megszavaztak egy uniós javaslatot?

Boldogan lennék az ügy vádlottja, hisz a közelmúltban készült Euro barométeres kutatás szerint a magyar választópolgárok kétharmada azt szeretné, ha a migrációs költségeket az európai intézmények fizetnék, s nem pedig a magyar költségvetés. Mi pont ezt a javaslatot támogattuk. Az általunk megszavazott tervezet értelmében rövidesen meg is kezdődhet a terhek átvállalásának folyamata az unió által. Ezt akartuk, ezt támogattuk. Szerintem nehéz úgy hazaárulónak lenni, ha az emberek kétharmadának véleményét képviseljük, fogadtatjuk el.

Tehát kimondható az, hogy az a tervezett korrekciós mechanizmus, amely a menekültek későbbi elosztását hivatott szolgálni, az nem tekinthető kötelező kvótának?

Nem a kötelező kvóta, semmi köze nincs hozzá. De még csak ahhoz sincs, amit a Fidesz felső korlát nélküli kvótának nevez. Sem tartalmilag, sem formailag nincs ehhez köze.  Ugyanis semmilyen döntés nem született, mindössze azt fogadta el az európai parlament, hogy a témáról kezdődjenek tárgyalások a tagállami kormányokkal. Tehát mindössze egy folyamatot elindító határozat született, a végső döntést – mint az unióban minden döntést – az Európai Parlament, illetve az Európai Tanács, vagyis az európai állam és kormányfők mondják ki.

Vagyis az elvetemült kormányzati propagandával szemben nem létezik „Brüsszel”, de még „Európai Bizottság” sem, amivel Orbán aljas módon fenyegeti a magyarokat. Ezzel szemben az európai jog úgy születik, hogy arról mindene esetben szavaznak a tagállamok is. Orbánnak mindenhol lehetősége van elmondani a véleményét, képviselni az álláspontját és szavazni is.

Ön azt mondja, hogy nincs döntés a felső korlát nélküli kvótáról sem. Itthon a kormánypárti propaganda viszont azt dübörgi, hogy az európai parlament elfogadta a „kötelező kvótát”. Mi ebből az igaz?

Egyetlen szó, egyetlen betűnyi igazság sincs benne. Migrációs ügyben a Fidesz folyamatosan hazudik. A kormányzó pártok taktikája szerint Brüsszel és Strasbourg, vagyis általában az európai intézmények jó messze vannak, ezért aztán könnyű a saját szavazókat félrevezetni. Ugye emlékeznek rá, hogy Orbán Viktor az elmúlt év második felében népszavazást kezdeményezett a kötelező kvóták ellen, de még az év első felében, az Európa Tanács ülésén megszavazta a kötelező kvótákat. Egészen elképesztő, hisz Brüsszelben megszavazta, majd hónapokon keresztül megpróbálta azt tagadni. Persze szembesítettük az igazsággal, az Európa Tanács elnöke, Donald Tusk kérésemre írásban megerősítette, hogy egyhangú döntés született, vagyis a tanácsban Orbán Viktor is megszavazta a kötelező kvótákat. Itthon persze a kormánysajtó hónapokig tagadta, hogy a miniszterelnök voksával fogadták el. Amikor ennek bizonyítékát megszereztem akkor elhallgattak, most is ezt történik. Gondoljunk bele, mennyire arcátlan dolog: a Fidesz itthon népszavazást kezdeményezett az ellen, amit az unióban Orbán Viktor támogatott!  Ebből az következik, hogy a mai kormány mindenben hazudik, minden áron megpróbál bennünket átverni, leginkább saját híveit vezeti az orránál fogva. Orbán valójában egy igazi kis politikai törpe. Itthon veri a mellét, nagyfiúnak mutatja magát, Brüsszelben pedig igazi kis senkiként csúszik-mászik a többiek előtt. Mindig ezt csinálja.

Ön azt mondja, hogy mindössze egy folyamatot elindító határozat született, szó sincs újabb migrációs döntésről. Ha így van, akkor elvileg a Fidesz képviselői is megszavazhatták a javaslatot. Ez történt?

Nézze, az Európai Parlament nagyon nagy többséggel fogadta el az eljárást megindító határozatot. A bal- és a jobboldali frakciók között teljes volt az egyetértés. A mérsékelt pártok, köztük a kereszténydemokraták, a szociáldemokraták, a liberálisok, a zöldek megszavazták. A javaslat ellen csak a szélsőjobboldal, tehát a nácik szavaztak, és velük tartottak a magyar Fidesz képviselők. Néhányan talán közülük is támogatta az előterjesztést, de gondolom véletlenül.

A strasbourgi döntés mennyire van összhangban az uniós joganyaggal, illetve a Genfi menekültügyi egyezménnyel?

Nézze az a határozat, ami egyetlen mondatból áll: „kezdjük el tárgyalni a tanáccsal”, az nem sérthet egyetlen egyezményt sem. Tudja, az a probléma, hogy ezt az egész cáfolatot csak nagyon bonyolultan lehet elmagyarázni, ezért nehéz követni, miközben a Fidesznek elég azt az ordenáré hazugságot harsogni, hogy „megszavazták a kötelező kvótát”. Mondanak egy könnyen érthető hazugságot, amit nekem muszáj cáfolnom a bonyolult igazsággal. Ezzel élnek vissza.

Visszatérve a feljelentésre, amely önöket hazaárulásért akarja az igazságszolgáltatás kezére adni.  Ön szerint mennyire vehető ez komolyan?

Az igazság az, hogy az engem állítólag feljelentő párt nevét soha életemben nem hallottam. Egy dolgot viszont tudok. Van ma Magyarországon egy legfőbb ügyész, Polt Péternek hívják, akinek kétféle dolga van. Egyrészt koncepciós pereket indítani az ellenzéki politikusokkal szemben, másrészt elfedni a kormánypárti politikusok valódi bűncselekményeit.

Egyébként az uniós parlament gyakorlatában előfordult már, hogy valakit azért állítottak nemzeti bíróság elé, mert képviselőként élt a szavazati jogával?

Ne vicceljen már uram! Ez elő nem fordulhat. De egy pillanatig nem csodálkoznék, ha Magyarországon Polt Péter, Orbán Viktor szolgálatában megpróbálna eljárást indítani ellenünk. És nagyon büszke lennék, ha ez megtörténne. Képviseltem a magyar emberek kétharmadának a véleményét, és ha engem ezért meg akarnak támadni, akkor boldog leszek.

Az viszont igaz, hogy önöket nem a Fidesz jelentette fel, hanem egy törpepárt, amelynek létezéséről eddig kevesen tudtak. Viszont ön a Fidesz bosszújáról beszél, gondolja, hogy a feljelentő párt mögött a Fidesz van, csak nem merték vállalni, hogy több uniós magyar képviselőt feljelentenek?

Tudja, a Fidesz környékén annyi kamupárt, annyi álcivil egyesület, van, hogy egyáltalán nem csodálkoznék, ha a bennünket hazaárulásért feljelentő párt is a Fidesz zsoldjában működne.

A Fidesz úgy szokta csinálni, hogy minden hazugságuk rejt egy pici igazságot, de a mostani gyakorlatuk eltér ettől, mert ebben az állításban egy morzsa igazság sincsen. Amikor azt állítják, hogy döntöttük kötelező kvótáról felső korlát nélküli kvótáról abban a mondatban szemernyi igazság sincs. A Fidesz hazugságainak nincsenek már korlátai ebben az országban. Egy olyan országban, ahol a társadalomnak még működik az immunrendszere a hazugságokkal szemben ott Orbán Viktort első nap kiröhögnék, a második nap leváltanák. Ez persze nem történt meg Magyarország.

Képviselő úr, tudja, hogy ha hazaárulásért büntetnék önöket, annak 15-20 év börtön a büntethetősége?

Magyarországon az igazságszolgáltatás jelentős része már a Fidesz kezében van, de bíróságok nagy része még őrzi a függetlenségét. Nyilván, azért nem a kormányzó pártok jöttek elő ezzel az iszonyatos blődséggel, mert ennek nagy bukás lesz a vége. Inkább felbéreltek erre valami kamupártot. De ez most mindegy. Úgy szavaztam, ahogy a magyarok kétharmada tőlem kérte. Én biztosan nem árultam el, sőt, én képviseltem a hazát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .