Ők a legjobban kereső női előadók

0
1073
Beyoncé az 59. Grammy-gálán 2017. február 12-én (MTI/EPA/Mike Nelson)

Közzétette a Forbes a szokásos évi listáját a legjobban kereső női popzenészekről. Az első helyen Queen Bey áll több mint 105 millió dollárral (körülbelül 27 milliárd forinttal).

Mindez elsősorban Beyoncé tavaly megjelent új albumának, a Lemonade-nek köszönhető, amelyet a kritikusok és a közönség is imádott, illetve az ezt megtámogató turnénak. Beyoncé utána kénytelen volt egy kis szabadságot kivenni, hiszen nyáron megszülettek Jay-Z-vel közös ikrei, Rumi és Sir Carter.

A második helyen a Beyoncét egyébként példaképnek tekintő Adele végzett 69 millió dollárral, akinek ugyan még 2015-ban jelent meg új albuma, de évek óta idén indult először indult rendes turnéra. Tavaly szintén második volt a listán, akkor 80,5 millió dollárral.

Az idei lista megalkotásakor a Forbes 2016 június 1-je és a 2017-június 1-je közötti időszakot vizsgálta, és a popsztárok adózás előtti jövedelmét igyekezett megbecsülni különböző forrásokból gyűjtött adatok alapján.

A harmadik helyre a tavalyi első, Taylor Swift került 44 millió dollárral,

akinek ősszel jelent meg új lemeze. Mivel ez már nem számított bele az idei listába, valószínűleg jövőre jóval nagyobb szám áll majd a neve mellett, és könnyen a lista élére ugorhat. (A Reputation már most az év legnépszerűbb albuma.)

A negyedik helyen Celine Diont találjuk, aki elsősorban Las Vegas-i fellépéséinek köszönhetően Swifttől alig két millió dollárral maradt el. Utána Jennifer Lopez következik, de az ő ötödik helyénél sokkal érdekesebb, hogy a 71 éves Dolly Parton a hatodik helyre tudott kerülni 37 millió dollárral. Parton ugyanis még most is turnézik, de a 75 éves Barbra Streisand is sokat keres a fellépéseivel – a 10. helyre került. Rajtuk kívül a tíz legjobban kereső női popsztár között van Katy Perry, Rihanna és Britney Spears is, akik szintén több mint 30 millió dollárt kerestek a vizsgált időszakban.

Habár az itt felsorolt összegek hatalmasnak tűnnek, érdemes megjegyezni, hogy a férfiak és nők teljesítményét együtt vizsgálva még most is kétszer annyi férfi van a legjobban kereső popsztárok között – írja a Forbes.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .