Fekete-Győr András: Nem úgy működik az ország, ahogy kellene

0
922

A Városháza Parkban tart egész napos ünnepi rendezvényt a Momentum.

A párt a saját Remény központjában tartja a megemlékezését, egész napos piknikkel, beszélgetésekkel és zenével. A programot Fekete-Győr András pártelnök nyitotta meg, aki azt mondta, ugyanazt lehet ma érezni, mint 1848-ban:

„az az ország, amire szeretnénk büszkék lenni, valahogy nem úgy működik, ahogy kellene.”

Szerinte Széchenyi István művelődni járt Bécsbe, Lázár János viszont ma riogatni jár oda. „Széchenyi egy évnyi teljes jövedelmét ajánlotta fel a magyar tudomány fejlesztésére.

Kósák, Tiborczok és Orbánok a saját zsebükbe lapátolják a nemzet vagyonát.

Széchenyi és Kossuth vitája máig érettségi tétel. Orbán Viktor egy bő évtizede menekül a kérdések és észérvek elől.”

Beszélt arról is, hogy 170 éve a magyarok tanulni, tudást hazahozni mentek Európába, „nem háziasított rénszarvasokat mészárolni”, és nem ellenségként tekintettek a Nyugatra, hanem lehetőségként.

Azt mondta: magyarok százezrei élnek külföldön, főleg fiatalok. Szerinte az ő generációjának ugyanazt a csalódást kell átélnie, amit szüleiknek és nagyszüleiknek:

„nem akart itt igazán változtatni senki semmin”.

Szerinte „kétmillió politikai árva, kétmillió becsapott választópolgár” van Magyarországon, és ha ők nem tesznek valamit, akkor nem lesz más, aki tegyen.

Beszélt arról is, hogy Széchenyi és Kossuth is pontosan tudták: Európa sikere a mi sikerünk, és Európa problémái a mi problémáink. „A jelenlegi kormány elfelejtette ezt. Zárvánnyá tette Európában Magyarországot, és ő maga is bezárkózott. Bezárkózott a Parlamentbe, a méregdrága vadászkastélyok lakosztályaiba, a bőrüléses fekete kisbuszok homályába.”

Azt mondta:

„a kommunista leckét jól megtanulták: Orbánnak csak az a magyar, aki az ő pártján áll, és bárki, aki őt kritizálni meri, az hazaáruló”.

Szerinte nem baj, ha sokan támadják őket, és ha a harcuk kilátástalannak tűnik, nem állnak meg, „amíg be nem fejezik a rendszerváltást”.

Azt mondta: mesterséges akadályokat görget a hatalom a külföldön szavazni akaró magyarok elé, mert „a hatalom retteg ettől a félmillió embertől”, akiknek szerinte „eszük ágában sincs szélkakasokra vagy korrupt megélhetési politikusokra szavazni”.

Azt kéri: „április 8-án ne az legyen a kérdés, hogyan tudják újracsomagolni magukat a 8 éve tehetetlen és ötlettelen parlamenti pártok, hogy eggyel vagy kettővel több képviselőjük legyen”. Szerinte arra kell szavazni, aki nem megosztani, hanem összehozni akarja a nemzetet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .