Ezért nem állt fel a színpadra Márki-Zay

0
1328

Sokan furcsállották, hogy bár Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely független polgármester jelen volt a tegnapi budapesti tömegben a Kossuth téren, nem ment fel a színpadra, hogy onnan szóljon az emberekhez, az üzenetét mással olvastatta fel. Most maga ad választ a miértre.

 

Ezt saját Facebook posztjában tette a szimbolikussá vált hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás győztese, aki megmutatta, hogy az ellenzék összefogásával igenis leváltható a Fidesz embere. Mint írja, Hódmezővásárhely polgármesetereként nemcsak fideszes, de ellenzéki barátai is úgy érezték, hogy túl sokat foglalkozott az országos politikával. Az ellene helyben megindult lejáratókampány miatt elsősorban a városért végzett munkájával, a rövid idő ellenére is látványos eredményeikkel szeretne a híradásokba bekerülni.

BÉKE és SZERETETKereszténységből is példát mutat ateista barátom alábbi összefoglalója a tegnapi tüntetésről. Bár a…

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2018. április 15.

„A tüntetést lelkes független fiatalok szervezték, felkérésüket teljesen visszautasítani nem akartam, kompromisszumos megoldás lett írásom felolvasása.”

Márki-Zay a levelében a többi között arról szólt, hogy le kell vonnunk a tanulságokat, és el kell kezdeni építkezni.

AZ EGYMÁSSAL MARAKODÓ ELLENZÉKIEK BUKÁSRA VANNAK ÍTÉLVE

– fejtette ki. Ahogy Vásárhelyen, úgy az egész az országban is a legfontosabb, hogy fogjon össze mindenki, aki demokráciában, jogállamban és Európában akar élni. „A választás megmutatta, hogy mi vagyunk többen. Fogjunk össze, ne tűrjük el a jogtiprást.”

A szabadság kis köreinek megalakítására buzdított, mint írta, az önkényuralom legfőbb ellenfele az egységes szervezett ellenzék. „Az internetadót és a vasárnapi boltzárat is meg tudtuk akadályozni, ebben a rendszerben is lehet győzni” – szögezte le hozzáfűzve: népszavazásokat kell kicsikarni, elsőként azzal a céllal, hogy elérjük a csatlakozásunkat az Európai Ügyészséghez.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .