Ez volt ma – 2018. január 25.

0
703

Kivonultak a fideszesek a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

Molnár Zsolt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a múlt héten jelentette be, hogy összehívja a bizottságot, ahova Orbán Viktort is meghívják, hogy válaszoljon a “titokban befogadott” 1300 menekülttel és a “Soros-tervvel” kapcsolatos kérdésekre. A bizottság csütörtök reggel összeült, de Orbán Viktor nem ment el rá, Németh Szilárd vezetésével pedig a fideszes tagok kivonultak az ülésről, mert a szerintük nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Szél Bernadett is megjelent. Szél később ezt úgy kommentálta, hogy a fideszesek megpuccsolták az ülést.

Mégsem lesz szentmise Horthy Miklós emlékére a holokauszt-emléknapon

Osztie Zoltán, a Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templom plébánosa a Szemlélek blognak elmondta, hogy mégsem tartják meg a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján a szentmisét, illetve a megemlékezést Horthy Miklós kormányzóról. Arról beszélt, hogy nem tudták, a mise napja egybeesik az emléknappal. A tervezett szentmise, és különösen az időpontja nagy felháborodást váltott ki, még tüntetést is szerveztek a templom elé. Magáról a szentmiséről itt, a Osztie nyilatkozatáról pedig itt írtunk.

Belepiszkálnának a választási szabályokba

A Nemzeti Választási Bizottság korlátozni tervezi annak lehetőségét, hogy az ellenzéki jelöltek még a választás előtt visszaléphessenek a kerületben legesélyesebb jelölt javára. Az erről szóló iránymutatást a bizottság következő ülésén tárgyalhatják meg. A FüHü-nek két szakértő nyilatkozott a témában: egyikük szerint a törvény nem hatalmazza fel erre az NVB-t, a másik szakértő szerint viszont van erre lehetőség, de sportszerűtlen lenne.

A DK egyéni körzetekben való együttműködésre tett ajánlatot az Együttnek

A Független Hírügynökség megtudta, hogy a Demokratikus Koalíció először közös listára tett javaslatot az Együttnek, majd miután ezt Juhász Péterék elutasították, az egyéni körzetekben való együttműködésre tettek javaslatot. Erre eddig információnk szerint nem kaptak választ.

Szigetvári Viktor: Mi biztosan nem fogjuk legyártani a Fideszn

ek a kétharmadot

Interjút adott a FüHü-nek az Együtt miniszterelnök-jelöltje, aki arról besz élt, hogy kommunikációs okai vannak annak, hogy ő, és nem a párt legnépszerűbb politikusa, Juhász Péter lett a jelölt. Azt mondta, azért vállalta a jelölést, hogy egy józan

hangot jelenítsen meg a miniszterelnök-jelöltek palettáján. Beszélt arról is, hogy miért van olyan sok nő a párt listáján, a választási együttműködésről pedig azt mondta, hogy egyéni választókerületekben mindenki javára nyitottak a visszalépésre.

 

 

 

Kiskorúval folytatott szexuális viszony miatt jelentettek fel egy fideszes képviselőt

Kiskorúval folytatott intim kapcsolat, azaz szexuális visszaélés miatt tettek feljelentést egy nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselő ellen, és a rendőrség meg is erősítette, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság nyomoz az ügyben. A FüHü-nek egy helyi forrás arról beszélt, hogy évekkel ezelőtt történt az eset, de eddig eltussolták.

Az emberből előtör az állat

Szász János rendező új filmjében, A hentes, a kurva és a félszeműben ismét a bűnt vizsgálja, ezúttal megtörtént eset, Kodelka Ferenc 1925-ös brutális meggyilkolása kapcsán. Csütörtökön jelent meg kritikánk a filmről.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .