Elindul – e az olimpiai láng Fukusimából?

0
1038
Pinterest

Még márciusban el kellene indulnia az olimpiai lángnak, hogy aztán a világot megkerülve Tokióba érjen júliusba, az olimpia nyitányára. Abe Sinzo miniszterelnök sajtóértekezleten közölte: megtartják az olimpiát!

Mindenki aggodalmaskodik: a sportolók, a szponzorok és a japán közvélemény is. A Covid 19 vírus ugyanis Japánban is jelen van, de nem idézett elő vészhelyzetet! Pontosan erre hivatkozik Abe Sinzo miniszterelnök is mondván: eddig is kezelni tudtuk a vírus válságot, ezentúl is megoldjuk a problémát! Ráadásul Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpia Bizottság elnöke ugyanezen a véleményen van: meg kell rendezni a tokiói olimpiát!

A főfő kételkedő nem más mint Donald Trump

Az USA elnöke maga is igen szkeptikus volt a korona vírus járvánnyal kapcsolatban, de azután elvégeztette magán is a tesztet hiszen a veszélyeztetett korcsoportban van. Ráadásul gyakran találkozott külföldi vendégekkel, akik vírus fertőzöttek lehettek mint például a brazil elnök sajtófőnöke.

Trump most már halálosan komolyan veszi a vírus járványt miután összeomlott az amerikai konjunktúra és a New Yorki tőzsde rekord veszteségeket könyvelhetett el. Veszélybe került Trump újraválasztása is.

Ezért az USA-ban drákói intézkedéseket hoztak: például betiltották az összes nagyobb sport rendezvényt.

Az NBA mecseket például azután , hogy a pályáról vitték el a vírusfertőzött kosárlabda játékost, a francia Rudy Gobert-t.

Vészhelyzet törvény már van

Pénteken a parlament megszavazta a vészhelyzet törvényt, mely rendkívüli intézkedésekre hatalmazza fel Abe Sinzo kormányfőt. Aki viszont a maga részéről azt hangsúlyozza: Japánban a járvány nem növelte exponenciálisan a fertőzöttek számát márpedig ez okozza a legtöbb tragédiát. Az egészségügyi hálózat egyszerre olyan tömegű beteggel találja szembe magát, amelyet nem tud ellátni. “Nálunk nem alakult ki olyan vészhelyzet mint Kínában, Dél Koreában, Iránban vagy Olaszországban !” – hangsúlyozta Abe Sinzo miniszterelnök. Japánban 1443 korona vírus fertőzöttet tartanak nyilván, de ezeknek csaknem a fele a Diamond Princess óceánjáró hajón fertőződött meg  (697 ember).

Japánban március elején bezárták az iskolákat, és ezzel véget is ért a tanév a távol keleti szigetországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .