Egy barátságos reggel Orbánnak

0
558

Ismét kellemetlen kérdések nélkül abszolválhatta szózatát az állami rádióban Orbán Viktor. Elmondhatta, hogy ütésálló a gazdaság, de nem szabad hátradőlni, és hogy vérfrissítés kell az Európai Parlamentben.

Ütésálló a magyar gazdaság, mondta Orbán Viktor az állami rádióban péntek reggel, szemben a 2010-es „legyengült állapottal”. A magyar ember „tehetséges fajta”, ennek is köszönhető, hogy a befektetők azt látják, a munkásokra lehet alapozni, mert ezek szeretnek dolgozni és jó ötleteik vannak. A „rabszolgatörvényről” és az emiatti nagy szabásúnak látszó tiltakozásról, valamint ennek elsöprő elutasításáról nem beszélt a miniszterelnök, és erről kérdést se kapott a készséges riportertől.

De ezzel együtt se szabad most hátradőlni – mondta Orbán saját magának is adresszálva. Arról is beszélt, hogy

őt sose érdekelte, hogyan zárkózhatunk fel más országokhoz,

„engem a többiek nem érdekelnek, a magyarok önmagukban érezzék magukat sikeresnek”. Szerinte nem érdemes a külföldiek elvárásaihoz mérni a célokat. Ez azért érdekes, mert az elmúlt hónapokban számtalanszor beszélt arról, hogy 2030-ra az EU legjobb öt tagállama között lesz az ország.

Külön fejezetet szentelt az egészségügyi béremelésnek, amelynek középpontjában az ápolók lesznek, mert szakértők megkérdezése után arra jutottak, hogy ez a legkritikusabb pont. Vakarták a fejüket Varga Mihály pénzügyminiszterrel, aki képes lesz megteremteni a négy évre szóló 70 százalékos emelési program fedezetét – mondta Orbán.

Egyik demokrácia se tökéletes – válaszolta arra, hogy az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője, Guy Verhofstadt személyét támadó plakátos kisbuszról a brüsszeli rendőrök leszereltették a posztert.

A nyugat-európai demokrácia elkényelmesedett, ezzel szemben ő minden reggel úgy kel fel, hogy

„derékon vágják”,

mindenért állandóan kritizálják. Ezért aztán vérfrissítésre van szükség az Európai Parlamentben – jelentette ki. „Látom rajtuk a ciklus végi fáradtság jeleit”, de a májusi EP-választás után lesznek új képviselők, és „javulni fog a demokrácia minősége” a magyar kormányfő szerint.

Arról ugyancsak nem érdeklődött a másik mikrofonnál ülő, hogy a kormánypárti gigaméretű médiaholding óriási vitát vált ki világszerte.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .