Csendes megjegyzés

0
1211
wikipedia

Visszanéztem Bangóné ATV-s nyilatkozatát. Nem vagyok hozzá jóindulatú. Szerintem először neki még tetszett is a patkányozós áthallás.

Az Index érdeklődésére hogyan is volt ez, még mindig nem érezte a dolog súlyát.
„… nem a Fidesz szavazóira gondolt, amikor patkányozott, de a kérdésre, hogy akkor viszont a fideszes politikusokra, aktivistákra gondolt-e, nem válaszolt nemmel, csak többször megismételte, hogy mindenki arra gondol, amire akar.”

Nem tudom ki szólt neki: Te Ildi, ez így nagyon nem „gyerebe”, találj ki valamit, ami elveszi az élét. És lőn, megszülte Facebook bejegyzését:

„Megelőzve minden további félremagyarázást: meg sem fordult a fejemben, hogy szavazókat összefüggésbe hozzak a patkányinvázióval. Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszéltem az ATV-ben is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!”

Tartalma kábé ennyi: nem mondtam sértőt, nem sértettem meg senkit, de bocsánatot kérek ezért a semmiért, senkitől.

Mintha pár hete hallottunk volna már ilyesfajta bocsánatkérést valakitől. Ja, de az fideszes volt!

Aztán jött Újhelyi István, az MSZP kampányfőnöke és jól odamondta: Patkánykormány.

Az MSZP külön is kiáll Bangóné mellett. Mit is tehetne mást. Bagatellizálja a félrehallható mondatot és mantrázza: maffiakormány, egészségügy, kivándorlás. Ez mind igazi probléma, de most nem ez a volt a kérdés.

Megsúgom: ez is pont olyan „fideszes” vircsaft!

Frissítés: Az MSZP egyik korábbi patkányozós videóját (április 25.) vette észre a Mandiner, vagyis annak egy részletét. Ebben „Ti írtátok” felütéssel kommentekből válogattak, „elvileg” a budapesti patkányhelyzettel kapcsolatos kommentekből, de hát beválogattak oda egy ilyet is:

Szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén.

(A Fidesz székháza a Lendvay utcában van.)

No comment…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .