Kezdőlap Címkék Adomány

Címke: adomány

Németország egymilliárd eurót adományoz Ukrajnának

Az állam működését finanszírozhatják abból az egymilliárd euróbol az ukránok melyet Németország adományozott a háborúban álló országnak. Ukrajnának nagyon megcsappantak az adóbevételei a háború miatt, melyet Putyin indított el február 24-én.

“A G7 államok elkötelezték magukat Ukrajna finanszírozásának koordinálása mellett” – hangsúlyozta Lindner német pénzügyminiszter azon a tanácskozáson, melyet Bonn mellett tartottak. A G7 államok összesen 18 milliárd eurót ajánlottak fel Ukrajna támogatására. Kijev pénzügyei rosszul állnak. A következő három hónapban legkevesebb 15 milliárd euróra lesz szükség ahhoz, hogy az ukrán állam működőképességét biztosítsák. Enélkül nem tudnák kifizetni a közszolgálati dolgozók béreit sem.

Máshonnan is árad a segély Ukrajnába: Washingtonban a szenátus 40 milliárd dollárt szavazott meg Ukrajna gazdasági és katonai támogatására. Ebből 7,5 milliárd dollárt költhetnek az ukrán állam működésének a finanszírozására.

Janet Yellen asszony, amerikai pénzügyminiszter, aki részt vett a Bonn melletti tanácskozáson, kijelentette: “az üzenet az, hogy kiállunk Ukrajna mellett. Összegyűjtjük azokat a forrásokat, amelyek ahhoz kellenek, hogy végig tudják csinálni ezt.”

A brüsszeli bizottság közölte, hogy 9 milliárd eurós kölcsönt ad Ukrajnának.

A német pénzügyminiszter elmondta, hogy költségvetési pénzekből akarják összeszedni az egymilliárd eurós támogatást, nem kívánnak  emiatt hitelt felvenni.

A Deutsche Welle riportere a tanácskozásról beszámolva megjegyezte, hogy a G7 pénzügyminiszterek rájöttek arra, hogy Ukrajnának azonnali segítségre van szüksége, mert enélkül az ország gazdasága ellehetetlenülhet a háború következményei miatt.

Adományokkal javítja a képet az új elit

Pár hét alatt a második adománnyal lép színre a „nemzeti tőkésosztály”. Egy hónapja Mészáros Lőrinc, most Tiborcz István jótékonykodott. Nem lenne meglepő, ha a pár év alatt összeszedett százmilliárdok töredéke további hasonlókban jelenne meg.

Életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárol a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája számára abból a 34 millió forintos adományból, amelyet a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól kapott – tudatta a Semmelweis Egyetem.

Van miből adni

A rangrejtve adományozó jótevő nevét az egyetem nem fedi fel, mindazonáltal több fényképen pózol Tiborcz István, Orbán Viktor veje, aki az elmúlt években üstökösszerű meggazdagodásával tört be az új elitbe:

erre az évre 35 milliárddal a 32. legvagyonosabb hazánkfia lett,

noha előző évben még a százas listára se fért fel.

A szégyenlős Semmelweis Egyetem nem tudatta, amit pedig nem csak ország-világ (nálunk ennek fele) ismerhet, és amit az adományozó cég is közzétett idény nyáron. Azt, hogy Tiborcz, az ingatlanokban utazó BDPST Group többségi tulajdonosa az igazgatóság elnöke lett.

A hírt felplankoló Hadházy Ákos a Facebookon azt írta, hogy

„semmi más ez, mint hogy Orbán veje, a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának.”

Az EU Csalás Elleni Hivatala (OLAF) által is szabálytalannak talált közvilágítás-tendereken „keresett 3,5 milliárd EGY SZÁZALÉKÁT a közjóra fordította”. Hadházy szól még a Microsoft-botrányról, amelyben szintén megtalálták Tiborcz egyik (korábbi) cégét, a vérplazma bizniszről is. És arról, hogy „ha nem lemutyizott közbeszerzéseken, kétszeres áron venné az állam az EU-támogatásokból az orvosi műszereket, akkor pont kétszer annyi fejlesztés történhetett volna az egészségügyben az európai pénzekből – és akkor nem lenne szüksége a professzoroknak a kisherceg lopott pénzének töredékéért hálálkodni”.

És van mi miatt adnia

Hadházy szerint lehetséges, hogy Tiborcz érzi, a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet és a propaganda-mesterek javasoltak neki egy kis jótékonykodó PR-eseményt. (Az egyetem azt írja, hogy több évre visszanyúló az anyagi támogatás, bár a most hírt adó honlapon még 2013 szeptembere, az Orbán-Tiborcz-esküvő előtti időkig sincs nyoma hasonlónak.)

Mészárosnak is

Amiről Hadházy ír, az cseppet se lenne irreális. Éppen egy hónapja a balatoni vízimentők indítottak közösségi adománygyűjtést, hogy megvehessék a Red Bull Air Race két mentőhajóját, amelyek ára 16 millió forint volt. Miután két nap alatt összejött négymillió, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. és Hunguest Hotels Zrt. közölte:

kifizetik a maradék 12 milliót.

Azután, hogy évek óta attól hangos a Balaton, hogyan vásárolta fel a tó környékét elsősorban Mészáros és Tiborcz – erről a Magyar Narancs részletes összegzést készített tavaly év elején.

Forrás: Magyar Narancs

Ennek nyomán sorra ebbe az érdekeltségi körbe kerültek szállodák, kempingek, kikötők. Szinte minden, ami a nyaralók számára rendelkezésre áll. Egyetlen ügylettel lett a Mészáros-féle turisztikai portfólió része a korábban inkább a baloldalhoz sorolt Lisztinger Tamás által birtokolt Hunguest szállodalánc zöme. Idén júniusban pedig kiderült, hogy megszűnik az utolsó keszthelyi szabadstrand is.

Mézeskalácsszívekkel indul az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése

0

Olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek, műsorvezetők és önkéntesek hada segít az első 1353 darab mézeskalácsszív elkészítésében.

A tört mézeskalácsszív mára emblémájává vált az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. adománygyűjtésének. Az immár 23. alkalommal megszervezett, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtéshez évről évre emberek százezrei csatlakoznak, lehetővé téve, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ne csak ünnepekkor, hanem egész évben segíteni tudja a nélkülöző és bajbajutott családokat.

Az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen 1353 szívecske készül, utalva a szervezet adományvonalára.

A mézeskalácsok a sütést követő napokban a segélyszervezet adománypontjaira kerülnek, hiszen régi hagyománya az akciónak, hogy a segélyszervezet önkéntesei a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén felállított adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg adományukat.

A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Berki Krisztián, Szász-Kovács Emese, Baji Balázs, Szabó Gabriella, Vincze Ottó, olyan énekesek és zenészek mint Puskás Peti és a The Biebers, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Opitz Barbi, és olyan színészek és műsorvezetők mint Nagy Ervin, Kiss Ramóna, Rátonyi Kriszta, Szabados Ági és Tokár Tamás sütik és díszítik az első 1353 darab szívecskét.

A mézeskalácssütés november 19-én, hétfőn 13.00 órától kezdődik a budapesti Akvárium Klubban (Budapest V. kerület Erzsébet tér).

Adakozni jó, adni öröm

0

Számos karácsonyi adományozási akció zajlik ezekben a napokban a világon, s szerencsére egyre több nálunk, Magyarországon is. Gyakori, hogy szeretetszolgálatok indítanak ilyet, karöltve a reálszféra egy-egy képviselőjével. S vannak köztük olyanok is, amelyek már több évtizedes múltra tekintenek vissza.

 

Ilyen például az Adni öröm! elnevezésű – 21. alkalommal megszervezett –jótékonysági kezdeményezés, az egyik nagy, multi kereskedelmi lánc akciója, amelynek kiemelt stratégiai partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.  A december 14. és 19. Közötti időszakban önkéntesek gyűjtik a kijelölt üzletekben a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket, amelyeket a szervezet munkatársai még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.

A tavalyi gyűjtés 6 napja alatt 288,5 tonna tartós élelmiszert adományoztak az akció eredményeként, ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a nélkülözőknek az ünnepre. 2010-2016 között a jótékonysági akció keretében több mint másfélezer tonna élelmiszer gyűlt össze, nehéz sorsú családok tízezrein segítve.

Az idén külön vonzó lehet, hogy az ajándékozható tartós élelmiszereket karácsonyi csomagolópapírokkal és díszszalagokkal borították be.

Merre? Tovább! – Akik nem szeretik a töltött káposztát

44 ezer forint – ennyi jött össze egy tegnapi – ilyentájt, Karácsony előtt nem ritka – adománygyűjtésből. Ez lehetne sok, lehetne normális összeg és lehetne kevés is. Mindenki maga döntse el, minek tartja. Annyit azért elárulok, hogy kik voltak ennyire nagylelkűek:  a magyar parlamenti képviselők. Sok? Kevés? Kérdés. Kérdés?

A képviselők mentségére szóljon: nem közvetlenül a potenciális választóiknak nyújthatták ezúttal át a nagylelkű adományukat, mint tette ezt a napokban a nagyreményű Rétvári Bence (ld. még krumpliosztás Vácott), hanem egy becsületdobozkában gyűlt (volna) a remélt sok-sok bankó. S nem is a köz pénzét kellett volna nagylelkűen szétosztaniuk a rászoruló zemberek között (ld. még pl. Bajkai István fideszes alpolgármester képével ellátott ingyen tojások), hanem a saját maguk által szorgos és kemény munkával megkeresett forintjaikból lehetett volna néhányat a felállított becsületkasszába dobniuk.

Nem tették… élükön az ország első emberével, Orbán Viktorral, akinél bizonyára nem volt éppen pénz, s emiatt nem is nyúlt a zsebébe (igaz, máskor sem adakozás, hanem inkább csak zsebrevágás céljából teszi), de legalább Semjén padtársával együtt derűs mosollyal nyugtázta az akciót, s azt a műanyag dobozocska karácsonyi töltött káposztát, amelyet még kapott is a remélt adománya cserébe. Hiába no, előre nem érdemes neki(k) semmit adni!

A befolyt összeg alapján, hiába mondta Orbán, hogy adakozik- ez nem jött össze! 44 ezer forint gyűlt össze! Köszönöm a…

Közzétette: Bangóné Borbély Ildikó – 2017. december 12.

Az akció kiötlője és végrehajtója, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó persze be akarta őket húzni a csőbe: nem ingyen adta volna a káposztát, melyet otthon szépen lefőzött, kiporciózott, műanyag dobozkákba tett, majd beszállított az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, s takaros magyaroschra hajazó ruhában-köténykében minden képviselő elé letett belőle egy adagot. Nem várt cserébe sokat, emberi reakciót és gesztus, s némi kis pénzt, hogy azt később egy debreceni jótékonysági célra fordítsa.

Pénzt kevesektől kapott, ami persze érthető is, hiszen az egyik, neki az akció kapcsán szívből jövően és őszintén kiszóló-beszóló Balog miniszter úr tudja – s ezt nagylelkűen meg is osztotta a népével –, hogy Magyarországon megszűnt a szegénység, ergo, biztosan valami aljas szándék lehet a gyűjtés mögött. Ki is mondta rögvest: „hogy sértjük a ház méltóságát!”.

Kiosztottuk a képviselőknek az ajándékunkat! Természetesen, azonnal kivitették a teremből! Néhány beszólás: Balog…

Közzétette: Bangóné Borbély Ildikó – 2017. december 12.

Kapott a szocialista politikus további, sok-sok mélyről jövő emberi reakciót és a gesztust. (Igaz, nem feltétlenül olyat, mint amilyenre az ember így Karácsonyra, a szeretet, a megbocsátás és a bensőségesség ünnepére ráhangolódva gondolná). Ld. Facebook-poszt fent.

S még a káposztát sem ették meg! Kivitették a teremből. Hiába no, rend és fegyelem van az Országgyűlésben.

Miként lesz az országban is 2018 áprilisa után. Nem kérdés!

Mit akar a Jobbik az adománygyűjtéssel?

Adománygyűjtésbe kezdett a Jobbik, 660 millió forintot szeretnének összeszedni az emberektől, hogy indulhassanak a jövő évi választáson. Ezzel a nem kis összeggel büntette ugyanis Vona Gábor pártját az Állami Számvevőszék, mert állításuk szerint a Jobbik tiltott kampányfinanszírozást vett igénybe, vagyis, a piaci árnál olcsóbban kapta a plakáthelyeket. Simicska Lajostól, tegyük hozzá, mert hát valójában ezúttal is ő áll az események hátterében.

A Jobbik tagadja a vádat, de ez nem sokat jelent, a döntés ellen nincs fellebbezés. 330 millió forint a büntetés, ugyancsak 330 millió forint az az összeg, amit nem kap meg a Jobbik a pártoknak járó pénzből. Ez testvérek között is 660 millió forint, ennyi hiányzik majd a Jobbik kasszájából, és állításuk szerint emiatt nem tudnak majd kampányolni és elindulni  a jövő évi választáson.

Sok pénz a 660 millió forint, és a Jobbik jól tudja, hogy ennyi pénzt közösségi adakozásból nem lehet összegyűjteni. Még akkor sem, ha az első nap után büszkén jelentették, hogy 24 óra alatt közel 9 millió forint jött össze. Ha minden magyar ember jobbikos lenne – amiről persze nincs szó – akkor sem jönne össze ennyi pénz. A Jobbik tehát – ebből a szempontból legalábbis – esélytelen. Persze, tudják ezt Vonáék is, ők sem ma jöttek le a falvédőről. Van egy csomó szakértőjük, akik nem buta emberek, és ha valaki, ők tudják, hogy mit lehet és mit nem.

A Jobbik azonban nem a 660 millió forintot szeretné összegyűjteni.

Nyilván örülnének néhány tízmillió forintnak, mert milyen pártkassza az, amelyiknek nem jönne jól ennyi pénz, ám a lényeg azonban nem ez, hanem a párt valódi támogatottságának a felmérése, vagyis, hogy hányan vannak, akik akár anyagi áldozatot is hoznának a pártért.

Ez azonban meglehetősen kétélű dolog. Ha nem jön össze elég pénz, akkor az nem csupán anyagi kudarc. Ugyanígy rosszul sülhet el az is, amivel Vona Orbánt fenyegeti: hogy utcára viszi az embereket. A kormány által megjósolt forró ősz elmaradt, a tél fagyosnak ígérkezik, a tavasz pedig még bizonytalan. Jelen helyzetben egyetlen párt sem tud nagyon sok embert utcára vinni, még a Jobbik sem. Ha pedig kevesen lesznek egy gigantikusnak beharangozott tüntetésen, az megint csak bukás, amit olyan tapasztalt pártvezető, mint amilyen Vona Gábor, nem kockáztat meg.

A Jobbik büszkén jelentette, hogy már az első napon közel 9 millió forint adományt gyűjtöttek össze.

Ám messze még a vége, az adományozó kedv mindig az első néhány napban a legmagasabb, később már csak jóval kevesebb pénzre lehet számítani. Ha Simicska segíteni kíván a Jobbiknak – egyelőre nincsenek erre utaló jelek – akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Pénze még maradt valamennyi, és az indulatai is megvannak hozzá, már csak azért is, mert most már tényleg az látszik, amiben először még sokan kételkedtek. Vagyis, hogy nem a nyilvánosságnak szóló cicaharc, ami közte és Orbán között zajlik. Egyre biztosabban kimondható, hogy ez a két ember tényleg el akarja pusztítani a másikat, és ezért számukra semmilyen ár nem drága. Ebben a csatában Orbánnak egy gigantikus hadsereg áll a rendelkezésére, míg Simicska egy nem lebecsülendő, de ellenségéhez képest mégiscsak kevésbé átütő szabadcsapatokkal rendelkezik.

Azoknak a polgároknak, akik sem a Fideszhez, sem a Jobbikhoz nem állnak közel akár közömbös is lehet a „nagyok” csatája. Nekik legföljebb az marad, hogy elgondolkodhatnak azon, miről is van szó: tényleg két párt háborújáról, vagy két – egykor üzlet- s harcostársként működő – férfi utolsó csepp vérig tartó küzdelméről.

Végezetül valami, ami érdekes lehet. Az ügy még nem teljesen lefutott, a Jobbiknak ugyanis 15 napon belül kell válaszolnia az ÁSZ-nak, amely ezek után dönti el, hogy fenntartja-e a büntetést. Orbán Viktor köreiben most feltehetőleg osztanak és szoroznak és a számolás végeztével bizonyára pontosan meg tudják ítélni, mivel járnak jobban. Ha a számítások azt mutatják, akkor még az sem kizárt, hogy az ÁSZ meggondolja magát, és eltörli, vagy mérsékli a Jobbik büntetését.

A hajléktalanokat segíti az Oltalom Karitatív Egyesület adománygyűjtő estje

0

Színészek, zenészek, táncosok, írók, költők, köztük Bánfalvi Eszter, Bíró Kriszta, Gergye Krisztián, Parti Nagy Lajos, Závada Pál és a Pa-dö-dő lép fel 2017. december 14-én 19 órától a budapesti Átriumban az Oltalom Karitatív Egyesület jótékonysági adománygyűjtő estjén. Az 5000 vagy 10 000 forintos jegyek megvásárlásával a nézők a hajléktalanokat ellátó kórház fenntartásához, az orvosi ellátás biztosításához járulnak hozzá. Az estén meleg sapkákat és sálakat is gyűjtenek.  

Az Oltalom Karitatív Egyesület csaknem harminc éve végez kiterjedt hajléktalan-, család- és idősellátást. Munkatársaik évente

5000 járó- és 400 fekvőbeteg ellátásáról, napi szinten pedig 500 hajléktalanról és 180 időskorú emberről gondoskodnak.

A non-profit szervezetre hatalmas teher nehezedik, leginkább azért, mert 2010-ben a Főváros egyoldalúan felmondta velük az együttműködést, vagyis a közszolgáltatási szerződést. Emiatt az egyesület intézményei évente összesen több mint egymilliárd forintos bevételkieséssel küszködnek.

Az egyik legnagyobb problémát a Dankó utcai kórház fenntartása jelenti, ahol 51 ággyal a nap 24 órájában látnak el beteg, rászoruló hajléktalanokat. Az ágyak egy részére az intézmény nem kap állami finanszírozást, ami nagyságrendileg havi másfélmillió forint körüli hiányt jelent az Oltalomnak. A hideg idő beköszöntével a helyzet súlyosbodik, hiszen a szokásosnál többen kerülnek bajba. Közös érdekünk, hogy az utcán élő beteg emberek mihamarabb gyors, szakszerű orvosi ellátást kapjanak és meggyógyuljanak.

A helyzet orvoslására az Oltalom Karitatív Egyesület 2017. december 14-én adománygyűjtő estet rendez a budapesti Átriumban.

A nézők az 5000 vagy 10000 forintos jegyek megvásárlásával az orvosi ellátás biztosításához járulhatnak hozzá.

A jótékonysági esten Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetőjének rövid beszéde után fellép többek között Bánfalvi Eszter, Bíró Kriszta, Sárosdi Lilla színművész, Gergye Krisztián táncos-koreográfus, Darvasi László, Karafiáth Orsolya, Parti Nagy Lajos, Sándor Erzsi és Závada Pál író-költő,  valamint zenél Szalkay Dávid & The Jazzformers és a Pa-dö-dő. A jótékonysági rendezvényen meleg sapkákat és sálakat is gyűjtenek.

Azt hazudta, hogy beteg gyerekek javára gyűjt

0

A 32 éves dánszentmiklósi férfi volt iskolatársait, ismerőseit csapta be, de most bíróság elé állítják.

A férfi még 2015-ben több egykori iskolatársát megkereste azzal, hogy kereskedelmi tévécsatornáknál dolgozik, és beteg gyerekek javára gyűjt adományokat. Azt hazudta, hogy az összegyűlt pénzt egy jótékonysági műsor vagy bál keretében fogják átadni, és ott értékes nyereményekhez jutnak az adományozók is.

Valójában a férfi egyik televíziós csatornánál sem dolgozott, nem volt sem adománygyűjtéssel, sem nyereményakció szervezésével megbízva. Az ismerősök úgy adtak neki 100 és 235 ezer forint közötti összegeket, hogy mindegyikkel elhitette, hogy megbundázza a sorsolást, és ő nyeri az egymilliós díjat. Volt olyan is, akit úgy vett rá egy nagyobb összeg átadására, hogy autót ígért neki a sorsoláson.

Az iskolatársaktól több mint egymillió forintot szedett össze, egy ismerősétől pedig 600 ezer forintot csalt ki úgy, hogy devizahitel kiváltására kért. Ezt sem fizette vissza azóta sem.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit 7 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A vádlott a fenti csalásokat korábbi felfüggesztett börtönbüntetések próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a korábbi büntetéseinek végrehajtását is rendeljék el.

Soros György az alapítványainak adta vagyona nagy részét

0

18 milliárd dollárt adott az elmúlt időszakban az Open Society Foundationsnek Soros György. Az alapítvány a második legnagyobb amerikai jótékonysági szervezet lett, csak a Bill és Melinda Gates Alapítvány előzi meg.

A 87 éves Soros György a cégét is átalakította a Wall Street Journal szerint. A befektetésekért felelős vezető már nem neki, hanem az alapítvány befektetési bizottságának jelent. A Soros Fund Management egyébként eleve visszaadta néhány éve a befektetők pénzét, és tulajdonképp családi vállalkozássá vált.

A 18 milliárd dollárt (ez átszámítva kb. 4700 milliárd forint) azonban

a saját vagyonából adta

az alapítványoknak. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy ez a célja, eddig évente adott különböző összegeket. Azt tervezi, hogy élete hátralevő részében, vagy halála után, maradék (eddig 26 milliárd dolláros) vagyona nagy részét is az alapítványnak adja.

A mostani, egyszeri nagyobb adományozással azonban a Bloomberg szerint az is célja, hogy kevesebb adót kelljen fizetnie. Egy 2008-as amerikai törvény ugyanis különadót vet ki bizonyos befektetésekre, amelynek határideje idén december 31. – ezt a legtöbben úgy kerülik el, hogy jótékonysági alapítványoknak adnak a pénzükből.

Az alapítványnak adott pénzt azonban nem befektetésekre szánja.

Nem ő az első, és valószínűleg nem is az utolsó milliárdos, aki jótékony célja fordítja vagyonát. Az ebben úttörőnek számító Bill Gates és Warren Buffett egy felhívást is közzétett, amelyben arra kértek más milliárdosokat, hogy vagyonuk felét adományozzák el. Ehhez már több mint 150-en csatlakoztak.

Buffett egyébként 2000 óta már 46 milliárd dollárt fordított jótékony célokra – vagyonának több mint 70 százalékát. Ha 1994 óta nézzük, akkor pedig Bill Gates vezet, ő közel 60 milliárd dollárt adományozott el.

A Clooney-házaspár mögött is Soros áll!

George Clooney és felesége, Amal Clooney egymillió dollárt adományozott a Sothern Poverty Law Centernek, mely szervezet az Egyesült Államok déli államaiban küzd a szélsőjobb ellen.

Nemrégiben ennek az összegnek több mint a háromszorosát, 3,25 millió dollárt adtak olyan migráns gyerekeknek, akik a szíriai polgárháború elől menekültek el Libanonba. (Mint ismeretes, a filmsztár felesége, Amal Clooney Libanonban született, egy ottani keresztény családban nőtt fel, és emberi jogkért harcoló ügyvéd lett belőle.)

A Clooney házaspár pénzéből mintegy háromezer migránsgyerek tanulhat Libanonban.

Azért az meglátszik, hogy ezek a Clooneyék még nem töltöttek sok időt Magyarországon, nem mozogtak eleget a magyar kormány prominensei között. Ez azért is nagy hiba volt a részükről, mert így nyilván nem tudják, hogy a migránsgyerekek tanulmányaira adott pénzük révén ők is Soros ügynökökké váltak, és a terrorizmus ügyét támogatják.

Most aztán retteghetnek Németh Szilárd és társai haragjától!

Arról nem is szólva, hogy ezt a temérdek dollárt más, a migránsgyerekek taníttatásánál és a szélsőjobb elleni küzdelemnél hasznosabb célra is fordíthatták volna.

Stadion-építésre például. Vagy, teszem azt, határainkon túli magyar futballcsapatok támogatására. De egyszerűbb lenne, ha a pénzt odaadnák Mészáros Lőrincnek, Andy Vajnának, esetleg Habony Árpádnak – náluk minden pénznek jó helye van.

Élhetetlenek ezek a Clooneyék. Kellene melléjük egy jó pénzügyi tanácsadó, akit akár Matolcsy Györgynek is hívhatnának. De ha ő nem ér rá, akkor a fia is biztosan tudna segíteni abban, miként lehet a közpénzeket magánpénzekké varázsolni.

Mert lehet, hogy ez a Clooney színésznek jó, és a felesége is ügyesen harcol az emberi jogkért, de hogy embernek tehetségtelenek, az egyszer biztos.

Aztán majd jól megnézhetik magukat, ha rájönnek, hogy nem vitték semmire!

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK