Trump 10 millió dollárért vált Orbán “barátjává”?

0
1110
Bloomberg

Charles Gati értesülései szerint ekkora kampány adományt kért a magyar miniszterelnöktől Donald Trump cserében “a barátságáért”, amelyben a fogadáson kívül benne vannak a közös fotók, és az elejtett dicsérő kijelentések Orbán Viktor politikájának nagyszerűségéről.

Trump és Orbán világában valójában minden a pénz körül forog, ezért hihető a történet bár 10 millió dollár az Egyesült Államokban is komoly pénznek számít. De hát kis ország nagy fiának semmi sem drága, hogy eldicsekedhessen az ő népének azzal, hogy az Egyesült Államok egykori és talán leendő elnöke “milyen nagyra tartja őt.”

Honnan jött össze a 10 millió dollár? Charles Gáti értesülései szerint Orbán házi oligarchái adták össze a pénzt. Hogy ők mit kaptak érte cserébe? Azt nem illik firtatni a nemzeti együttműködés rendszerében, melyben gyengén muzsikál a gazdaság, az egészségügy és az oktatás de a hatalomhű elit villámgyorsan gazdagodik. Az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc egyetlen év alatt 50%-kal növelte vagyonát, amely így majdnem elérte az 1000 milliárd forintot – 990 milliárdot mutattak ki egy olyan évben amikor Magyarország gazdasága visszaesett, az életszínvonal nem kevésbé.

Mit kap 10 millió dollárért Orbán Viktor Trumptól?

Egyelőre csak a reklámot, amely Magyarországon nem érdekel túlságosan sok embert, mert kis hazánkban inkább Magyar Péterre figyelnek, aki kimondta: a nemzeti együttműködés tizennégy évének a mérlege az, hogy Magyarország az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb államává vált! Ezen Trump drágán megvett barátsága nemigen változtathat. Az ugyanis nyilvánvaló, hogy Trump mint vérbeli üzletember kapni szereti a pénzt, nem pedig kiadni. Ha tehát elnök lesz, akkor sem számíthat egy centre sem Orbán Viktor az USA-tól.

Tudja ezt a magyar miniszterelnök, de mégiscsak beáldozott tízmillió dollárt e kétes célra. Miért? Mert Orbán fél! Mitől? Attól, hogy a CIA levadászhatja őt. Trump “barátját” nehezebb kinyírni, de a CIA igen leleményes amint azt Orbán szövetségese, az osztrák Szabadságpárt megtapasztalhatta az elmúlt években. Mi történt Jörg Haiderrel? Autóbaleset áldozata lett, utóda az Ibizagate miatt vált politikai hullává. A néppárti Kurz kancellár, aki együttműködött a Szabadságpárttal csodagyerekből pillanatok alatt hulló csillaggá vált Ausztria politikai életében. A jólértesült bécsi sajtó mindhárom esetben a CIA kezét vélte felfedezni. Miért? Mert az Egyesült Államok semmiképp sem tűri el, hogy neonáci mozgalmak hatalomra kerüljenek Európában. Ezért marad karanténban az Alternative für Deutschland Németországban, és ezért igyekeznek kirekeszteni a hatalomból a Szabadságpártot Ausztriában, ahol senki sem feledkezhet meg arról, hogy a Szabadságpártot egykori SS veteránok alapították meg.

Orbán Viktort mindez nem zavarja, de Washingtont igen. Ami a magyar miniszterelnök számára még nagyobb gond: Washington mind kevésbé tolerálja az oroszbarát politikát.

Érdeklődött is Orbán Viktor arról, hogy Trump milyen diplomáciát tervez, de a válasz számára lesújtó volt: a magyar kormánynak sem orosz sem pedig Kína barát politika nem elfogadható!

Trump persze valószínűleg tárgyalna Hszi Csin-pinggel és Vlagyimir Putyinnal, de egy pimf NATO szövetséges számára ezt elfogadhatatlannak tartja.

Így tehát Orbán Viktor 10 millió dollárért a nagy semmit vásárolta meg. A görögök úgy tartották az ókorban:

ha valakit bukásra ítéltek az istenek, akkor először annak eszét veszik el…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .