Budapesten vagy vidéken legyen a cég székhelye?

0
812
FH

Vállalkozásunk, cégünk székhely nélkül nem létezhet, éppen ezért a megfelelő hely megtalálása az egyik legfontosabb feladat az alapításkor. Mi a teendő, ha a cégünk székhelyét nem a fővárosban szeretnénk tudni, hanem egy vidéki városban?

Fontos a megközelíthetőség

A Logosz cégcsoport segítségével van megoldás erre is, hiszen ha adott városban nem rendelkezünk saját ingatlannal, a székhelyszolgáltatás révén a vállalkozásra vonatkozó kötelezettségeket ellátják, és akár a hivatalos iratokat abba a cégcsoporthoz tartozó irodába továbbítják, ahol szerződést kötöttünk velük. Ez segít azt a problémát kiküszöbölni, hogy az irodának olyan helyen kell lennie, amit az ügyvezető könnyen meg tud közelíteni, hiszen a hivatalos iratok átvételére így lehetőség van a helyi irodákban is. A cégcsoport Budapesten és több vidéki városban is lehetőséget biztosít a szerződéskötésre.

Bejegyzés szempontjából a fővárosi és a vidéki székhelyeknek is megvannak a maguk előnyei, érdemes tehát mérlegelni a lehetőségeinket, hogy a legtöbbet hozzuk ki a helyzetből, amennyiben úgy döntünk, nem saját ingatlant jelölünk meg hivatalos irodaként, hanem egy szolgáltatót bízunk meg, hogy vállalja át ezt a feladatot. A minimális költségek mellett tehát egy a székhellyel kapcsolatos feladatok alól mentesít a cégcsoport, ez azt jelenti, hogy a hivatalos iratok átvétele, érkeztetése, őrzése, de hatóságokkal szembeni képviselet is a székhelyszolgáltató szolgáltatása.

A vállalkozás, cég létrehozásához tehát mindenképpen elengedhetetlen a székhely, ennek címe időközben viszont változhat, aminek lehet az oka, hogy új ingatlan tulajdonosai leszünk, új bérleti szerződést kötünk, de akár a székhelyszolgáltatónál is lehet ez ügyben lépéseket tenni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .