Kezdőlap Címkék Székhely

Címke: székhely

Budapesten vagy vidéken legyen a cég székhelye?

0

Vállalkozásunk, cégünk székhely nélkül nem létezhet, éppen ezért a megfelelő hely megtalálása az egyik legfontosabb feladat az alapításkor. Mi a teendő, ha a cégünk székhelyét nem a fővárosban szeretnénk tudni, hanem egy vidéki városban?

Fontos a megközelíthetőség

A Logosz cégcsoport segítségével van megoldás erre is, hiszen ha adott városban nem rendelkezünk saját ingatlannal, a székhelyszolgáltatás révén a vállalkozásra vonatkozó kötelezettségeket ellátják, és akár a hivatalos iratokat abba a cégcsoporthoz tartozó irodába továbbítják, ahol szerződést kötöttünk velük. Ez segít azt a problémát kiküszöbölni, hogy az irodának olyan helyen kell lennie, amit az ügyvezető könnyen meg tud közelíteni, hiszen a hivatalos iratok átvételére így lehetőség van a helyi irodákban is. A cégcsoport Budapesten és több vidéki városban is lehetőséget biztosít a szerződéskötésre.

Bejegyzés szempontjából a fővárosi és a vidéki székhelyeknek is megvannak a maguk előnyei, érdemes tehát mérlegelni a lehetőségeinket, hogy a legtöbbet hozzuk ki a helyzetből, amennyiben úgy döntünk, nem saját ingatlant jelölünk meg hivatalos irodaként, hanem egy szolgáltatót bízunk meg, hogy vállalja át ezt a feladatot. A minimális költségek mellett tehát egy a székhellyel kapcsolatos feladatok alól mentesít a cégcsoport, ez azt jelenti, hogy a hivatalos iratok átvétele, érkeztetése, őrzése, de hatóságokkal szembeni képviselet is a székhelyszolgáltató szolgáltatása.

A vállalkozás, cég létrehozásához tehát mindenképpen elengedhetetlen a székhely, ennek címe időközben viszont változhat, aminek lehet az oka, hogy új ingatlan tulajdonosai leszünk, új bérleti szerződést kötünk, de akár a székhelyszolgáltatónál is lehet ez ügyben lépéseket tenni.

A Kossuth tér lett Európa legszebb főtere

0

Kaposvár nyerte el az Entente Florale Europe (Európai Virágos Városok és Falvak) 2017-es versenyén a legszebb főtérnek járó különdíjat.

A somogyi megyeszékhely 2016-ban elnyerte a Legvirágosabb Magyar Város címet a nagyvárosok kategóriában. Magyarországot idén ezért Kaposvár, kisvárosként pedig Tihany képviselhette az európai megmérettetésen.

A Kossuth tér a díjat elsősorban az épületek és a növényzet összhangjával érdemelhette ki.

A rangos elismerést megelőzően a Kossuth tér 2010-ben hazánkban is megkapta a Legszebb Főtérnek járó díjat, amelyet abban az évben vezettek be. Az elismerést akkor a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. ítélte oda.

Legutóbb 2004-ben érte nemzetközi elismerés Kaposvárt, akkor a hazai verseny megnyerését követően

Európa Legvirágosabb Városa is lett a megyeszékhely,

aranyminősítést nyerve. Idén ezüstdiplomát kapott a város. A díjakat a kaposvári delegáció vezetőjeként Borhi Zsombor alpolgármester vehette át pénteki, szlovéniai díjkiosztón.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK