Bréking nyúz, február 28. – Tudósítás a másik valóságból

1
1881

Aggodalom – talán ezzel a szóval lehet a leginkább összefoglalni azt, amit ma találtunk a kormánymédia alternatív valóságában. Boross Péter a Tanácsköztársaság visszatérésétől fél, az Origo a franciaországi menekültektől, Orbán a kárpátaljai magyarokért aggódik, a 888 pedig a Pesti Srácokért.

Boross Péter nemzethalált vizionál a Magyar Hírlapban

„Vannak a magyar történelemnek sorsdöntő időszakai, illetve pillanatai, s a mostani szavazást Bethlen István kormányalakításához hasonlítanám. Akkor a kormányképes jobboldal összefogott, egységes lett, majd talpra állította az országot a szörnyű trianoni trauma után. (…) Ha most nem a jobboldal egységét több évtized alatt megteremtő Fidesz–KDNP nyer, olyan zűrzavarba kerülhet az ország, mint 1919 után közvetlenül. Sőt, kulcskérdésnek tartom a jelentős arányú győzelmet, ugyanis minden más eredménnyel a vesztébe zuhanna az ország. (…)

A baj akkor következik be, ha a félrevezetett, elbutított embertömeg valamelyik szélsőségben, akár a baloldalban, akár a Jobbikban esélyt lát arra, hogy ezek a pártok jobbá tehetik a hétköznapokat. (…)

Régebben egyébként sokat bíráltam a Fideszt, hibásnak tartottam két választás elveszítésében. Mostanra azonban szellemileg és erkölcsileg is teljesen kiérlelődött a pártszövetség. (…)

Mindegy, mekkora és milyen gazdag az ellenfél, a nemzeti érdek annyira erős, hogy akkor is érvényesül, ha bizony kockázata van az ellenállásnak. Ráadásul Nyugat-Európa lassan a halódó civilizációk valamennyi tünetét felmutatja. (…)

Ismét hatalmas beözönlést láthatunk, a nagyvárosokba tömörülő idegenekkel, meg persze a kiépülő tömegszórakoztatást és a magas életszínvonalból adódó hedonizmust. Reméljük, senki nem kíván olyan évszázadokat, amelyek a birodalom hajdani bukása után következtek. Ideje lenne felébredni: a más népek ilyen mértékű bevonzása már mindenképp a pusztulás jele. (…)

A szellemi leépülés jegyében Nyugaton már lezajlott a középiskolai oktatás lezüllése, s ez nálunk is kezdi felütni a fejét. A közéletben mindenképp. Félművelt politikusfigurák, bármiféle teljesítmény nélkül, pusztán a képernyőn érvényesülve mindenféle zagyvaságot hordhatnak össze. (…)

Jelenleg Európában, ahogy utaltam rá, a liberalizmus alig elviselhető ágazata érvényesül, mindenki azt mond és csinál, amit akar, akár a saját nemzetével is szembefordulhat, így van tere ennek a ténykedésnek. Nagyzási hóbort és elmezavar különös keveréke, amit Soros művel.”

Orbán aggódik a Ripost szerint

Sze­mé­lye­sen hívta fel a most éppen zajló kor­mány­ülés előtt Bren­zovics Lász­lót Orbán Vik­tor. A mi­nisz­ter­el­nök ag­go­dal­mát fe­jezte ki a Kár­pát­al­jai Ma­gyar Kul­tu­á­lis Szö­vet­ség iro­dá­ját ért tá­ma­dás miatt és se­gít­sé­get ígért az Uk­raj­ná­ban élő ma­gya­rok­nak.

„Hello Brenzo” – kezdte Brenzovics Lászlóval folytatott barátságos telefonbeszélgetését a miniszterelnök, majd megkérdezte, mivel segíthet a kialakult helyzeten a magyar kormány. (…)

„Számíthattok ránk, és mondd is meg ottani magyaroknak, hogy a kormányra számíthatnak. Ölellek benneteket! Hajrá magyarok!” – köszönt el Orbán Viktor a kárpátaljai magyar vezetőtől.”

Az Origo már a franciaországi menekültek miatt is fél

„Az egyik legszebb francia település Saint-Macaire. Gironde megyében van, nem messze Bordeaux-tól. A nyugodt középkori faluban kétezren élnek. Néhány hete viszont minden túlzás nélkül felbolydult a falu, mert – ahogy a helyiek fogalmaznak – a kormány engedékenységéből hozzájuk telepítettek 20 kiskorú migránst. (…)

Saint-Macaire-ban összesen háromszáz helyi fiú és lány jár iskolába, azaz, nagyon sok ott a kiskorú. Őket különösen féltik a szülők. Azt szervezik, hogy mindenkit elkísérjen egy felnőtt, ha ki kell menni az utcára. A 20 migráns a helyi rendőrlaktanyában lakik, és a hatóság azt ígéri, hogy nem fognak járkálni a faluban. Persze, ezt nem fogják tudni megakadályozni.”

A 888 a Pesti Srácok miatt aggódik

Aggódunk. Csak reméljük, hogy nem foglalták el a Pesti Srácok szerkesztőségét. Az utóbbi két nap aggodalomra és nyugtalanságra ad okot. Kinyitjuk az oldalt és például azt látjuk, hogy „megtorpant a Fidesz, araszol felfelé az ellenzék”. Srácok, szóljatok, ha kell egy felmentő sereg, megyünk.”

Pedig a Pesti Srácok harcosan védi a kormányt, most épp egy szélsőjobboldali, populista német képviselő segítségével

„Abban már bizton reménykedhetünk, hogy nem vagyunk egyedül a véleményünkkel. A V4-ek képviselői ezúttal is osztották a felvetéseinket, többek közt azt, hogy a probléma gyökerével foglalkozzunk, és a segítséget vigyük oda, ahonnan a milliók útra kelnek. A német parlament egyik AfD-s képviselője, Martin Hebner is kemény szavakat használt, és nem a migráció támogatása, szervezése mellett. A német politikus interjút is adott a PestiSrácok.hu-nak, amelyben azt mondta, a magyar migrációs politika a követendő, a nemzetek képviselőinek hazájuk állampolgárainak érdekeit kell képviselniük, és ami a migráció kérdésében Európában zajlik, az eszeveszett őrültség.”

1 hozzászólás

  1. Boross Péter írjon könyvet, oszt majd elolvassa aki akarja. Ne sóhajtozza a közvélemény felé látomásait! Ő szinte soha nincs szinkronban az idővel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .