Azt hazudta, hogy beteg gyerekek javára gyűjt

0
494

A 32 éves dánszentmiklósi férfi volt iskolatársait, ismerőseit csapta be, de most bíróság elé állítják.

A férfi még 2015-ben több egykori iskolatársát megkereste azzal, hogy kereskedelmi tévécsatornáknál dolgozik, és beteg gyerekek javára gyűjt adományokat. Azt hazudta, hogy az összegyűlt pénzt egy jótékonysági műsor vagy bál keretében fogják átadni, és ott értékes nyereményekhez jutnak az adományozók is.

Valójában a férfi egyik televíziós csatornánál sem dolgozott, nem volt sem adománygyűjtéssel, sem nyereményakció szervezésével megbízva. Az ismerősök úgy adtak neki 100 és 235 ezer forint közötti összegeket, hogy mindegyikkel elhitette, hogy megbundázza a sorsolást, és ő nyeri az egymilliós díjat. Volt olyan is, akit úgy vett rá egy nagyobb összeg átadására, hogy autót ígért neki a sorsoláson.

Az iskolatársaktól több mint egymillió forintot szedett össze, egy ismerősétől pedig 600 ezer forintot csalt ki úgy, hogy devizahitel kiváltására kért. Ezt sem fizette vissza azóta sem.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit 7 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A vádlott a fenti csalásokat korábbi felfüggesztett börtönbüntetések próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a korábbi büntetéseinek végrehajtását is rendeljék el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .