Kezdőlap Címkék Csaló

Címke: csaló

Börtönben ülve csalt ki százezreket

A börtönbüntetését töltő férfi egyetlen mobiltelefon segítségével 355 ezer forintot szerzett meg hiszékeny kaposvári emberektől.

A többszörös visszaeső vádlott 2015-ben egy Budapest környéki büntetés-végrehajtási intézetben töltötte korábbi csalás miatt kiszabott büntetését. A börtönben engedély nélkül magánál tartott telefon SIM kártyáját kívánta pénzzel feltölteni azért, hogy hozzátartozóival a kapcsolatot tarthassa, illetve mobiltelefonos szerencsejáték fogadásokat köthessen.

A vádlott magát egy mobilszolgáltató munkatársának adta ki, és több ismeretlen magánszemélyt hívott fel, részükre nyereményt ígérve.

A lényeg, hogy a „nyerteseknek” ATM automatákon keresztül kellett feltölteni a börtönben ülő férfi egyenlegét.

A vádlott ezzel a módszerrel 3 kaposvári személyt tévesztett meg, és tőlük 2015 novembere és 2016 márciusa között összesen 355 ezer forintot csalt ki. A vádlott ellen egyébként a Kecskeméti Járásbíróságon hasonló jellegű bűncselekmények elvkövetése miatt eljárás van folyamatban.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Azt hazudta, hogy beteg gyerekek javára gyűjt

0

A 32 éves dánszentmiklósi férfi volt iskolatársait, ismerőseit csapta be, de most bíróság elé állítják.

A férfi még 2015-ben több egykori iskolatársát megkereste azzal, hogy kereskedelmi tévécsatornáknál dolgozik, és beteg gyerekek javára gyűjt adományokat. Azt hazudta, hogy az összegyűlt pénzt egy jótékonysági műsor vagy bál keretében fogják átadni, és ott értékes nyereményekhez jutnak az adományozók is.

Valójában a férfi egyik televíziós csatornánál sem dolgozott, nem volt sem adománygyűjtéssel, sem nyereményakció szervezésével megbízva. Az ismerősök úgy adtak neki 100 és 235 ezer forint közötti összegeket, hogy mindegyikkel elhitette, hogy megbundázza a sorsolást, és ő nyeri az egymilliós díjat. Volt olyan is, akit úgy vett rá egy nagyobb összeg átadására, hogy autót ígért neki a sorsoláson.

Az iskolatársaktól több mint egymillió forintot szedett össze, egy ismerősétől pedig 600 ezer forintot csalt ki úgy, hogy devizahitel kiváltására kért. Ezt sem fizette vissza azóta sem.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit 7 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A vádlott a fenti csalásokat korábbi felfüggesztett börtönbüntetések próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a korábbi büntetéseinek végrehajtását is rendeljék el.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK