Az MSZP-s jelölt visszalépett Németh Szilárd körzetében

0
1033
Bangóné Borbély Ildikó MTI Fotó: Soós Lajos

“Minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól” – jelentette be Facebook-oldalán az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. Az LMP-s Hadházy Ákos pedig azt közölte, hogy péntekig kivár Szekszárddal kapcsolatban. 

Bangóné Németh Szilárd körzetében, Csepelen és Soroksáron indult el, és ezért már a kezdetektől sokat támadták az MSZP-t, illetve őt is. A képviselő ugyanis nem helyi, ellentétben az Együtt színeiben elinduló Szabó Szabolccsal, aki az Összefogás jelöltjeként 2014-ben egyszer már megverte a fideszes Németh Szilárdot.

Az MSZP-s Bangóné visszalépésével

jelenleg a jobbikos Bereczki Miklós és az LMP-s Tenk András maradt állva Csepelen ellenzékiként,

a momentumos Dukán András ugyanis már korábban visszalépett Szabó javára.

Bangóné Borbély Ildikó a Facebook-posztjában leírta, hogy néhány kollégáját Csepelen és Soroksáron nem a helyi szavazók érdeke és a Fidesz legyőzése, hanem “kizárólag a következő parlamenti ciklusra szóló mandátum elnyerése, és a maximális kampánytámogatás lehívása érdekli.” Szerinte Tenk András és Bereczki Miklós kivételével a

jelölttársainak is fontosabb volt az MSZP, illetve az ő személye és a családja pocskondiázása, mint a Fidesz leváltása.

“Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől. Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól” – zárta le a posztot.

Délelőtt az LMP társelnöke, Hadházy Ákos is bejelentette, hogy hajlandó egyoldalúan visszalépni Szekszárdon a jelöltségtől, ha péntekig nem sikerül országosan megállapodniuk az ellenzéki pártoknak. Ennek háttere az, hogy kedden még úgy tűnt, létrejöhet a megállapodás az LMP és az MSZP között. Ebben a Karácsony Gergely által felvázolt javaslatban még az szerepelt, hogy Budapest 17. választókerületében, azaz

Csepelen és Soroksáron Bangóné Borbély Ildikó javára lépjen vissza az LMP-s Tenk András. 

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja azonban már kedden késő este az írta a Facebookon, hogy az ajánlat elfogadhatatlan számukra. Hadházy most úgy fogalmazott, hogy az MSZP “bizarr, irreális, inkorrekt és érthetetlen” ajánlatot adott, ami szerinte inkább csak kommunikációs trükk.

Gyakorlatilag felrúgták az asztalt

– írta. Visszautasítja, hogy az LMP lenne az, aki nem törekszik megegyezésre az ellenzéki pártokkal, és továbbra is reméli, hogy lesznek ilyenek. “És bár tartok attól, hogy az Mszp ezzel egyszerűen visszaél, az Lmp elkötelezettségének bizonyítékául megismétlem: amennyiben péntek délutánig nem lesz értelmezhető országos megegyezés legalább valamelyik ellenzéki oldallal, én Szekszárdon kész vagyok egyoldalúan visszalépni” – fogalmazott Hadházy.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .