Kezdőlap Címkék Visszalépés

Címke: visszalépés

Mai kérdés – Ön szerint lenne kétharmada a Fidesznek, ha Karácsony Gergelyt „nem üti el egy villamos”?

Karácsony: „Legfeljebb akkor lépek vissza, ha elüt egy villamos.

Aztán Karácsonyt elütötte egy villamos.

Rögvest be is jelentette, befejezte miniszterelnök-jelölti kampányát, visszalépett és támogatóit  arra kérte, a második fordulóban Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterre szavazzanak. Az eredmény ismert.

This poll is no longer accepting votes

Ön szerint lenne kétharmada a Fidesznek, ha Karácsony Gergelyt "nem üti el a 6-os villamos"?

Sanders nem lép vissza

Bernie Sanders nem lép vissza a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemtől – közölte a vermonti szenátor kampánymenedzsere újságírókkal szerdán.

Faiz Shakir, Bernie Sanders kampánymenedzsere szerdán közleményben tudatta: a szenátor nem tervezi, hogy visszalép a kampányból. Sanders a kedden tartott előválasztásokon veszített Floridában, Arizonában és Illinois-ban, és az egy héttel korábbi, úgynevezett szuperkedden pedig, amikor egyszerre 14 tagállamban voksoltak, a legtöbb államban alulmaradt Joe Bidennel szemben.
A következő előválasztás legalább három hét múlva lesz. Sanders szenátor addig megvitatja támogatóival a kampánystratégiáját – fejtette ki közleményben álláspontjukat Faiz Shakir. Megjegyezte, hogy Sanders jelenleg a koronavírus terjedésének féken tartását célzó kormányzati döntésekre összpontosítja figyelmét.
Újságírók szerdán a szenátusban is megállították Bernie Sanderst, hogy a várható döntéséről faggassák. Az idős politikust felbosszantotta a kérdés, és a CNN hírtelevízió riporterének dühösen vágta oda: „én most egy kib…tt világválsággal foglalkozom”! Majd hozzáfűzte:
„…most éppen megpróbálom tőlem telhetően a legtöbbet tenni annak érdekében, hogy a gazdaságunk ne omoljék össze és hogy emberek ne haljanak meg.”
Más újságíróknak úgy fogalmazott:

„Egyelőre  azt vizsgáljuk, hogy hol tart a kampányunk. Bárki, aki azt sugalmazza, hogy befejezzük a kampányt, nem mond igazat!”

A Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó küzdelemben valójában még hárman vannak versenyben: a 77 éves Joe Biden és a 78 esztendős Bernie Sanders mellett a 38 éves Tulsi Gabbard hawaii képviselőnő is, aki egyébként a szövetségi kongresszus első és eddig egyetlen hindu vallású tagja és az első szamoai-amerikai politikusa. Gabbard azonban az eddigi előválasztásokon és jelölőgyűléseken sehol sem végzett az első helyen és az elért eredményei alapján csupán két delegátus támogatását nyerte el, így az országos televíziós vitákon sem vehetett részt.

Harangozó visszalépett Hadházy javára

0

Szombaton 11 órakor lejárt az országgyűlési választáson induló jelöltek visszalépésének határideje, mert az amerikai kontinensen ekkor megkezdődött a választás.

Szekszárdon az MSZP-s Harangozó Tamás 10:57-kor, tehát három perccel a vége előtt visszalépett az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára.

Harangozó egy videóüzenetet is készített, amelyben azt mondta, hogy azt ígérte, hogy ha lesz országos megállapodás, a kormányváltás érdekében visszalép Hadházy Ákos javára, és ő tartja a szavát. Kéri egyúttal a szekszárdiakat, hogy listán szavazzanak az MSZP-Párbeszédre.

Az Index úgy tudja, hogy az LMP például visszalépett Óbudán Szabó Tímea, az MSZP-Párbeszéd jelöltje javára, ezzel nagyban növelve az esélyét a győzelemre.

Az LMP-s szintén visszalépett Miskolc 2-es választókerületében Varga László (MSZP-P) javára. Varga négy éve is nyerte a körzetet, a visszalépéssel az ő esélyei is jelentősen nőttek.

Szél Bernadett javára is visszalépett a Momentum

Péntek délután jelentette be Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, hogy ő és rajta kívül még öt képviselőjelöltjük visszalép a legesélyesebb ellenzéki javára.

Soproni azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy mindent megtesznek a kormányváltásért, és ígéretükhöz híven visszalépnek azokban a körzetekben, ahol van egyértelmű ellenzéki esélyes, aki egyben hiteles jelölt. Hangsúlyozta, hogy ezt egyoldalúan, „nem kérve semmit” teszik meg, ezért is nem vettek részt a „tárgyalgatásokban”.

A következő momentumosok lépnek vissza:

  • Fejér 1. (Székesfehérvár): Pintér András Gábor, Rácné Földi Judit javára
  • Csongrád 4. (Hódmezővásárhely): Jakab Tamás, dr. Kiss Attila (Jobbik) javára
  • Budapest 13. (XVI. kerület): Hollai Gábor, Vajda Zoltán (Együtt) javára
  • Heves megye 1 (Eger), Tóth Zoltán Mirkóczki Ádám (Jobbik) javára
  • Pest 2. (Budakeszi): Szemző Áron Szél Bernadett (LMP) javára
  • Budapest 5. (Terézváros-Erzsébetváros), Soproni Tamás dr. Oláh Lajos (DK) javára

Soproni Tamás emlékeztetett, hogy a hét elején Fekete-Győr András, a párt elnöke is visszalépett Budapest 1-es számú választókerületében.

Ütött az óra, az a párt, amelyik akar még tenni a kormányváltásért, most tegye meg – üzent Soproni a bejelentés végén az ellenzéknek. Majd azzal zárta le a sajtótájékoztatót, hogy mindenki szavazzon a legesélyesebb jelöltre az egyéni választókerületben, listán viszont a Momentumra, mert nem fog elveszni a szavazat.

https://www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/1058918990916582/

Szombaton 11 óráig léphetnek vissza az egyéni választókerületben induló jelöltek,

így további bejelentések is várhatóak más ellenzéki pártoktól. Az már biztos, hogy még péntek délután Szekszárdon is lesz visszalépés.

Juhász Péter azonnal reagált is a Momentum bejelentésére: az Együtt elnöke azt írta a Facebookon, hogy hat jelölt visszaléptetése alibizés, nem valós cselekvés. Szerinte a kormányváltás feltétele az, hogy legalább ötven helyen legyen koordináció, és az erről szóló tárgyalást eddig azzal utasította el a Momentum, hogy majd egyoldalúan visszalépnek ott, ahol nincs esélyük. Juhász úgy véli, ehhez képest a hat visszalépés „szimpla kamu”. „Magatok sem hihetitek, hogy 84 helyen a ti jelöltetek az esélyes. Azonban egy-egy választókerület sorsát bizony eldöntheti az az 1-2% amit esetleg elvisznek” – írta. 

Egy-egy körzetben visszalépett a DK és az LMP

Dunakeszin az LMP-s, Vácon a DK-s jelölt lép vissza.

A két párt között született megállapodás szerint a Dunakeszi központú, Pest megyei 5-ös választókörzetben a DK-s Rónai Sándor javára lép vissza az LMP-s Kiss Csaba. A Vác központú Pest megyei 4-es körzetben pedig a DK-s Krauze István lép vissza az LMP-s Matkovich Ilona javára.

A DK közleményében azt is írja:

további visszalépésekről is tárgyalnak.

Erre Szél Bernadett és Karácsony Gergely is utalt a miniszterelnök-jelöltek vitáján.

Az MSZP-s jelölt visszalépett Németh Szilárd körzetében

„Minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól” – jelentette be Facebook-oldalán az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. Az LMP-s Hadházy Ákos pedig azt közölte, hogy péntekig kivár Szekszárddal kapcsolatban. 

Bangóné Németh Szilárd körzetében, Csepelen és Soroksáron indult el, és ezért már a kezdetektől sokat támadták az MSZP-t, illetve őt is. A képviselő ugyanis nem helyi, ellentétben az Együtt színeiben elinduló Szabó Szabolccsal, aki az Összefogás jelöltjeként 2014-ben egyszer már megverte a fideszes Németh Szilárdot.

Az MSZP-s Bangóné visszalépésével

jelenleg a jobbikos Bereczki Miklós és az LMP-s Tenk András maradt állva Csepelen ellenzékiként,

a momentumos Dukán András ugyanis már korábban visszalépett Szabó javára.

Bangóné Borbély Ildikó a Facebook-posztjában leírta, hogy néhány kollégáját Csepelen és Soroksáron nem a helyi szavazók érdeke és a Fidesz legyőzése, hanem „kizárólag a következő parlamenti ciklusra szóló mandátum elnyerése, és a maximális kampánytámogatás lehívása érdekli.” Szerinte Tenk András és Bereczki Miklós kivételével a

jelölttársainak is fontosabb volt az MSZP, illetve az ő személye és a családja pocskondiázása, mint a Fidesz leváltása.

„Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől. Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól” – zárta le a posztot.

Délelőtt az LMP társelnöke, Hadházy Ákos is bejelentette, hogy hajlandó egyoldalúan visszalépni Szekszárdon a jelöltségtől, ha péntekig nem sikerül országosan megállapodniuk az ellenzéki pártoknak. Ennek háttere az, hogy kedden még úgy tűnt, létrejöhet a megállapodás az LMP és az MSZP között. Ebben a Karácsony Gergely által felvázolt javaslatban még az szerepelt, hogy Budapest 17. választókerületében, azaz

Csepelen és Soroksáron Bangóné Borbély Ildikó javára lépjen vissza az LMP-s Tenk András. 

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja azonban már kedden késő este az írta a Facebookon, hogy az ajánlat elfogadhatatlan számukra. Hadházy most úgy fogalmazott, hogy az MSZP „bizarr, irreális, inkorrekt és érthetetlen” ajánlatot adott, ami szerinte inkább csak kommunikációs trükk.

Gyakorlatilag felrúgták az asztalt

– írta. Visszautasítja, hogy az LMP lenne az, aki nem törekszik megegyezésre az ellenzéki pártokkal, és továbbra is reméli, hogy lesznek ilyenek. „És bár tartok attól, hogy az Mszp ezzel egyszerűen visszaél, az Lmp elkötelezettségének bizonyítékául megismétlem: amennyiben péntek délutánig nem lesz értelmezhető országos megegyezés legalább valamelyik ellenzéki oldallal, én Szekszárdon kész vagyok egyoldalúan visszalépni” – fogalmazott Hadházy.

Lapszem – 2018. április 4.

0

Igazi tavaszi időjárás várható szerdán: napsütésre és akár 20 fokos maximum hőmérsékletre lehet számítani az Izidorok névnapján. Itt pedig a mai lapszemle:

Magyar Hírlap: Biztos kezekben a választási rendszer

Előzetes eredmény még április 8-án, éjfél előtt várható, majd a következő napokban számolják össze a külképviseleti szavazatokat és a külhoni voksokat – mondta a Magyar Hírlapnak Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Az interjúban arról is beszél, hogy pénteken jár le az átjelentkezési határidő, a levélszavazatok közül pedig a szombat éjfélig beérkezőket tudják figyelembe venni. Elmondta, hogy a jelölteknek egészen a szavazás megkezdéséig van lehetőségük visszalépni, ami a dél-amerikai külképviseleteken már szombaton 11 órakor megkezdődik. A választási informatikai rendszerre két cég felügyel, de egy esetleges kibertámadás esetén is lesz eredmény, mert ezt a papíralapú jegyzőkönyvek összesítése alapján értékelik ki.

Népszava: Ezt ajánlja Karácsony Gergely – és ezt kéri cserébe

Négy további választókerületben hajlandó visszaléptetni jelöltjét az MSZP-Párbeszéd az LMP és az Együtt javára, cserébe azonban elvárják, hogy a két párt minden olyan körzetben lépjen vissza, ahol a szocialisták jelöltje esélyesebb. Ez Karácsony Gergely ajánlata, amelyet Tóth Bertalan frakcióvezető úgy kommentált, hogy nem visszalépési szépségtapasz, hanem a győzelem forgatókönyve – írja a Népszava. Az MSZP frakcióvezetője hangsúlyozta: pártja a 106 egyéni választókerületből így összesen ötvenkettőt engedett át (46-ot a DK, 2-t független jelölt kapott, illetve most itt van Karácsony 4-es ajánlata), azaz egyértelmű, hogy mindent megtesz a kormányváltásért. 25 helyen ők várják el az LMP-től és az Együtt-től a visszalépést. Részben ott, ahol a szocialista jelöltek korábban egyéniben is nyertek, ott, ahol jelenleg fej-fej mellett állnak a Jobbik és a Fidesz jelöltjével, illetve ahol ők a legesélyesebb ellenzéki jelöltek – írja a lap.

Magyar Nemzet: Még saját aktivistáit is megfigyelheti a Fidesz

Csak a legmegbízhatóbb aktivistákat küldené mozgósítani a Fidesz a választás napján – írja a Magyar Nemzet birtokába jutott információkra hivatkozva. A pártközpontban 1-től 10 pontig értékelték az aktivisták teljesítményét, és a maximális számot elérők az adott településen egy név- és címlista alapján mozgósítanák a kormány szimpatizánsait. Ehhez egy iPad áll rendelkezésükre, és miután az iPadekben navigáció is van, azt is ellenőrizni tudják, hogy az aktivista valóban kiment-e a megadott címekre – írja a lap, amely szerint ezenfelül telefonos mozgósítást is tervez a Fidesz. Úgy tudják, lesznek a választókerületekben kisbuszok is, amelyekkel elviszik szavazni azokat a választópolgárokat, akik kérik.

Magyar Idők: Eredményes volt Miskolcon a korábbi rendteremtés

Feleannyi kiemelten kezelt bűncselekményt követnek el Miskolcon, mint 2012-ben, a közterületen elkövetett bűntettek száma pedig 56 százalékkal csökkent az utóbbi nyolc évben – mondta a Magyar Időknek ­Hubay György, a miskolci közgyűlés rendészeti bizottságának elnöke. Ez az önkormányzati rendészet felállításának, illetve a térfigyelő rendszerek fejlesztésének és a nyomortelepek felszámolásának köszönhető – írják. A városban további 1,6 milliárd forintból fejlesztik a térfigyelő rendszert.

Fekete-Győr András is visszalépett Budapest belvárosában

Húsvét hétfőn, a Facebook-oldalán jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, hogy visszalép Budapest 1-es számú választókörzetében az MSZP-Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta javára.

Fekete-Győr András videoüzenetben számolt be a döntéséről, de a lényeget szövegként is kiemelte:

„A német szövetségi parlamentben azt tanultam meg, hogy kompromisszumok és kiegyezések nélkül nem lehet sikerre vinni egy közösséget. Éppen ezért javasoltam jelölttársaimnak azt, hogy a döntésünkhöz hívjunk segítségül egy közvéleménykutatást. Ebbe ők sajnos nem mentek bele, ezért megcsináltattam nélkülük.

A Medián 1200 főt kérdezett meg, és orrhosszal ugyan, de V. Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt.

Ezért én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget, és visszalépek V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben” – írta Fekete-Győr András.

Választókerületi szimpatizánsait arra kérte, hogy ne csüggedjenek, mert mindenkinek így lesz a legjobb, listán pedig szavazzanak a Momentum-generációra.

Tartom magam az ígéretemhez: visszalépek!

A német szövetségi parlamentben azt tanultam meg, hogy kompromisszumok és kiegyezések nélkül nem lehet sikerre vinni egy közösséget. Éppen ezért javasoltam jelölttársaimnak azt, hogy a döntésünkhöz hívjunk segítségül egy közvéleménykutatást. Ebbe ők sajnos nem mentek bele, ezért megcsináltattam nélkülük. A Medián 1200 főt kérdezett meg, és orrhosszal ugyan, de V. Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt. Ezért én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget, és visszalépek V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben. A sok ezer választókerületi szimpatizánsomat pedig arra kérem: ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra! Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni. Előtte viszont győznünk kell a Belvárosban!

Közzétette: Fekete-Győr András – 2018. április 2.

„Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni.

Előtte viszont győznünk kell a Belvárosban!”

– fejezte be a posztot.

Bejelentése nyomán mostanra V. Naszályi mellett az LMP-s Csárdi Antal, illetve a visszalépéstől elzárkózó jobbikos Losonczy Pál maradt a Fidesz-KDNP jelöltjével, Hollik Istvánnal szemben.

A budapesti 1-es választókerületben először Juhász Péter lépett vissza azért, hogy csak egyetlen ellenzéki jelölt maradjon állva Hollikkal szemben. Fekete-Győr ekkor azonnal kezdeményezte, hogy a megmaradt jelöltek egyeztessenek arról, hogy ki legyen az, illetve új közvélemény-kutatást javasolt. Végül V. Naszályi és Csárdi is elzárkózott ettől, de ennek ellenére Fekete-Győr elkészítette a kutatást, amelynek eredménye most derült ki.

Három forgatókönyvet vizsgáltak meg: kire szavaznának a választók, ha az MSZP-P, az LMP vagy a Momentum jelöltje maradna a szavazólapon a Jobbik és a Fidesz-KDNP jelöltje mellett. A Medián arra jutott, hogy a jobbikos jelölt csak 8-10 százalékot szerezne, V. Naszályi, Csárdi és Fekete-Győr pedig néhány százalékkal maradna el a kormánypártok jelöltje mellett, de az MSZP-P jelöltje esetében lenne legszorosabb a verseny, ezért az ő javára lépett vissza a Momentum elnöke.

Az Együtt visszalép a XV. kerületben a DK javára

Az Együtt visszalépteti jelöltjét, Huzsvári Erzsébet Máriát a budapesti 12. választókerületben a DK-s Hajdu László javára – adta hírül az Együtt. Hajdu jelenleg a XV. kerület polgármestere.

Az Együtt arra kér minden demokratikus ellenzéki pártot és civil szervezetet, hogy hasonlóképp járjanak el, azaz támogassák Hajdu Lászlót a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként.

Ebben a kerületben a kormánypártok jelöltje a korábbi polgármester, most képviselő László Tamás. Versenyben van a Jobbik, a Momentum, a Munkáspárt, a Rend Párt és a Közös Nevező nevű alakulat, továbbá az MSZP-ből a kerületi „puccskísérletben” játszott szerepe miatt kizárt Móricz Eszterrel induló Lendülettel Magyarországért. Utóbbi párt elnöke, Lévai Katalin éppen ma közleményben tudatta, hogy mivel nem tudtak országos listát állítani, jelöltjeikre bízzák, kívánják-e folytatni egyéni kampányukat.

A kormányváltáshoz egyéni győzelmek kellenek, ezért az Együtt bízik abban, hogy más pártok is felismerik a választók elvárását, és visszaléptetik egyéni jelöltjeiket a győzni képes jelöltek javára. Így például az Együtt olyan bátor, helyben győzni képes jelöltjei javára, mint Berkecz Balázs, Baranyi Krisztina, Vajda Zoltán, Szabó Szabolcs, Lövei Csaba, vagy Kerepesi Tibor – áll a párt közleményében.

Visszalépett Csepelen a Momentum az Együtt javára

0

A Momentum elnökségi tagja és országgyűlési képviselőjelöltje, Dukán András Ferenc ma délelőtt bejelentette visszalépését Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli jelöltjének javára.

Dukán emlékeztetett, hogy az Együtt tegnap visszalépett a belvárosban, és ezzel új helyzet állt elő az első választókerületben. Fekete-Győr András a Momentum elnöke ezért összehívta a megmaradt ellenzéki képviselőjelölteket, és kezdeményezte, hogy közös költségvetésből rendeljenek közvéleménykutatást, és ennek eredménye határozza meg a későbbi visszalépéseket.

“A Momentum már a hét elején, kedden visszaléptette 3 jelöltjét 3 különböző párt jelöltje javára. Ezzel megtettük az első fontos lépést a kormányváltás irányába. A tegnapi nap után az Együtt felé is szeretnénk viszonozni az általuk tett gesztust” – mondta a Momentum elnökségi tagja.

Kiemelte azt is, hogy tőzsgyökeres csepeliként kiemelten fontos neki a választókerület sorsa, ezért egy tapasztalt, beágyazott képviselőjelölt, Szabó Szabolcs javára lép vissza.

A Momentum azért fog kampányolni – áll a párt közleményében -, hogy egyéniben minden csepeli és soroksári Szabó Szabolcsra, listán pedig mindenki a Momentumra szavazzon. Remélik, ez közelebb viszi a két szekértábort, a baloldalt és a Jobbikot, és észreveszik felelősségüket, ők is csatlakoznak visszalépésükkel a Fidesz elleni küzdelemhez.

 

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!