Ausztrália minden polgára ingyen kaphat Covid-19 védőoltást

0
783
Facebook

Ezzel a jó hírrel lepte meg a miniszterelnök hazája 25 millió polgárát miután megállapodott az AstraZeneca gyógyszergyárral. “Ha a klinikai vizsgálatok eredményesek, akkor az ausztrálok az elsők között juthatnak a védőoltáshoz” – hangsúlyozta Scott Morrison kormányfő. Az AstraZeneca az Oxfordi egyetemmel együtt fejlesztett ki egy védőoltást a Covid-19 vírussal szemben – emlékeztet a BBC.

A védőoltás valószínűleg kötelező lesz

Ausztrália miniszterelnöke szerint azért lesz ingyenes a Covid-19 elleni oltás, mert kötelező lesz az ország minden polgára számára. Ausztrália – ellentétben Nagy Britanniával – jól menedzselte a koronavírus járványt. A halálos áldozatok száma “mindössze” 450 a 25 milliós országban. A koronavírus járvány elsősorban Victoria államot és azon belül is Melbourne városát sújtotta a leginkább Ausztráliában.

Mennyibe kerül mindez?

Ezt nem közölte az ausztrál miniszterelnök, de azt igen, hogy egy amerikai céggel szerződtek injekciós tűk importjáról. 18 millió dollárért a Becton Dickinson injekciós tűket szállít Ausztráliába a Covid-19 oltások beadására. Ausztrália lakosságának a 95%-át be akarjuk oltatni, mert a Covid-19 járvány több százezer ember halálát okozta a világon és leállította a gazdaságot szinte mindenütt – hangsúlyozta Ausztrália miniszterelnöke, aki szerint a jövő év elején kerülhet sor az oltási kampányra a szigetországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .