A negatív hungarikum – III. rész.

0
881

Túl sok a gyilok errefelé.  A 93 ezer négyzetkilométerhez, meg a 10 millió lakoshoz képest legalább is. Százezer főre 2016-ban – ez a legújabb európai adatsor – Franciaországban például 1,31 gyilkosság jutott, Magyarországon ez a szám 2,05. Ez mennyiségi és minőségi szempontból árt az országimázsnak!

Az előző részekben elérkeztünk 2018. első félévének végéhez. Nézzük mi történt azt követően:

Elfogták a kőbányai emberölés feltételezett elkövetőjét a rendőrség bejelentése szerint.

A rendőrök elfogták és előállították a zagyvarékasi emberölés gyanúsítottját, egy 29 éves helyi férfit – közölték a police.hu-n.

Baltával végzett egy 25 éves férfi egy 45 évessel Miskolcon.

Munka közben szúrtak le egy nőt az inárcsi hivatalban

Idős német házaspár holttestére bukkantak Homokmégy-Hillyén, a gyanú szerint a férfi végzett feleségével, majd öngyilkos lett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közölte: a férfi azért kereste fel korábbi barátnőjét, mert nem tudta feldolgozni szakításukat. Kést, fémdrótot és bálakötöző zsineget vitt magával. A házban veszekedtek, majd a férfi a bálazsinórral hátulról fojtogatta a nőt, aki elájult.

Leszúrta az utcán vitapartnerét egy férfi a Pest megyei Káván, az áldozat a kórházba szállítás közben életét vesztette.

A Fejér megyei rendőrök halált okozó testi sértés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a 47 éves P. Zoltán, valamint a 34 éves P. Kornél ellen, akik a gyanú szerint augusztus 20-án este Sárbogárdon, egy Tinódi utcai ingatlan területén bántalmaztak egy férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy órákkal később otthonában életét vesztette.

Holtan találtak egy tehénpásztort Ózd-Susa település határában. A rendőrségi eljárás és a szakértői vizsgálatok során hamar megállapították, hogy gyilkosság történt, a 47 éves férfi bántalmazás miatt vesztette életét.

Hajnalban agyonvertek egy fiatal borászt a badacsonyi büfésoron – olvasható a police.hu-n.

Egy férfi holttestére bukkantak Budapesten a XV. kerületben, a Pólus Center mögött, a Szilas-patak partján – írja a Blikk. Az áldozat egy 49 éves férfi, és mivel felvetődött az idegenkezűség gyanúja, ezért a rendőrség emberölés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Abdán egy 51 éves férfi este vitatkozott az édesapjával, a vita dulakodásba torkollott és az apa késsel hastájékon szúrta a fiát, aki másnap hajnalban a kórházban meghalt.

Az Eurostat által közzétett adatokból, meg a hazai rendőrségi forrásokból ijesztő képet kaptunk e téren is a hazai állapotokról! Lassan vége az évnek. De a negatív hungarikumoknak ezzel még nincs vége, a következő részben majd folytatjuk!

A második rész itt olvasható >>>

Az első rész itt olvasható >>>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .