A negatív hungarikum – II. rész

0
941
rendőrség, gyilkosság

Túl sok a gyilok errefelé.  A 93 ezer négyzetkilométerhez, meg a 10 millió lakoshoz képest legalább is. Százezer főre 2016-ban – ez a legújabb európai adatsor – Franciaországban például 1,31 gyilkosság jutott, Magyarországon ez a szám 2,05. Ez mennyiségi és minőségi szempontból árt az országimázsnak!

Szigetszentmiklósnál, az első negyedév végénél hagytuk abba az előző részben. Nézzük a további hónapokat:

Holttesteket találtak Szentendrén, öngyilkosság történhetett, de a rendőrség szerint nem zárható ki, hogy bűncselekmény történt.

Megöltek egy férfit Nyíregyházán. Bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy holttestet találtak az egyik nyíregyházi vasúti pálya használaton kívüli sínpárján. Elfogták a gyanúsítottat.

Hetvennégyszer szúrt, aztán levágta áldozata péniszét a nyíregyházi gyilkos.  Szerelmi háromszögnek vethetett véget a Blikk információi szerint az a nyíregyházi férfi, aki húsvéthétfőn több késszúrással megölte ismerősét, egyben vetélytársát.

Kiskunfélegyházán egy nő megölte az élettársát. Az ügyben emberölés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Csecsemőholttestet találtak egy lakóház kertjében a Békés megyei Kétsopronyban, a gyereket a gyanú szerint az anyja ölte meg, akit emiatt őrizetbe vettek.

Családi tragédia történt Dágon. Egy férfinek saját fia okozott halált okozó sérülést, miután az apa rátámadt a feleségére.

Az utcán öltek meg egy 28 éves férfit a Nógrád megyei Zabaron. A „forrónyomos intézkedések” eredményeként beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 23 éves domaházai lakost. A férfi Zabar településen, az utcán – hangos szóváltást követően – a nála lévő bajonettel bántalmazta a 28 éves sértettet, aki ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Megöltek egy 8 éves kislányt Veszprém megyében. A kislány korábban eltűnt, amit az édesapja jelentett be a rendőrségen. A Sólyi kislányra a Vilonyai zsilipnél, ott dolgozók találtak rá holtan, ruha nélkül.

Kegyetlen emberölés áldozata lett egy idős házaspár Hódmezővásárhelyen. Saját lánya ölette meg az idős házaspárt.

A börtönből volt eltávozáson az a férfi, aki megölte 19 éves élettársát. A férfit azért engedték ki, hogy meglátogassa apját, de amikor találkozott élettársával, végzett vele. A férfi kimenővel volt távol az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol mintarabként viselkedett, ezért engedélyt kapott haldokló édesapja meglátogatására. A férfi a debreceni klinikáról azonban nem a börtönbe, hanem lakhelyére, Nagyecsedre ment, ahol találkozott a 19 éves párjával, majd együtt elindultak, hogy meglátogassák a férfi anyját. Útközben egy bozótos területnél beráncigálta a csalitosba a nőt. A férfi végül a cipőfűzőjével megfojtotta a nőt.

Egy Almáskamarási lakóházban egy 48 éves férfi vadászfegyverrel lelőtte felesége 46 éves férfi ismerősét, majd megölte magát.

És még csak 2018 első félévénél tartunk!

Az Eurostat által közzétett adatokból, meg a hazai rendőrségi forrásokból ijesztő képet kapunk e téren is a hazai állapotokról!

Az első rész itt olvasható >>>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .