No migration

0
122
Facebook

Mint az a „Tartalék” című írásomban olvasható: „…szóval csak semmi önemésztés, mormogja a várható álmoktól visszadöbbent Great Peace Fighter, és inkább azon kezd el gondolkodni, mi lehetne a következő téma, amelyet kihasználva a hazai választók körében továbbra is népszerű lehet. Azaz a háború tartaléka. A békeharc okafogyottá válván még két téma választható (lásd: No migration, no gender, no war!).”

Hát, igen. A békeharc valóban okafogyottá vált, egyrészt felháborodás, másrészt kiröhögés miatt, hiszen mindenki tudja, amíg az egyik felet nem győzik le katonailag, azaz amíg nem szenved döntő, végleges vereséget (végleges vereséget! – nem tűzszünet ám, meg alkudozás!), addig itt még rövid fegyvernyugvás sem lesz, nemhogy béke. Amikor a legyőzetés megtörténik, a győztes összehívja a bizottságot, és elkezdi diktálni a szöveget. A vesztesnek a diktálás alatt végig kuss. Csak aláírási joga van, persze az nem jog, hanem kötelező.

A békegalambság tehát ad acta, több haszon belőle már itthon sem húzható. A két tartalék propaganda témából (migráció, gender) utóbbit a regnálók tanácsadói valószínűleg nem javasolják, mert a hazánkat egy személyben irányító, dilettáns kispolgár-középparasztnak fogalma sincs, hogy mi az, a körötte lévők meg vagy maguk sem tudják, vagy nem merik magyarázni neki, mert abból mindig baj van, ha valaki hülyének nézi a Főnököt.

Komoly begorombulás esetén a Főnök akár vissza is vághat, és beleíratja az Alaptörvénybe „Az apa férfi, az anya nő” szöveg után, hogy „X.Y. hüje. Ennek a veszélyét én sem vállalnám, ahogy nyilván a körötte nyüzsgő ikszipszilonok sem, mármint hogy ők a beírás parlamenti megszavazásától kezdve alaptörvényileg idióták. Sajnos az Alaptörvénynek megvan az a hibája, hogy korlátlan hatalom esetén (a kétharmad ilyen), azt ír bele despota amit csak akar. Ha ostobaság, ha nem. Általában az, de azzal nem törődik senki. Érdekes módon az értelmiség sem, amelynek pedig ez lenne a dolga.

Mint emlékezhetünk rá, a szülők nemileg pontos meghatározását illetően egy EU döntés verte ki a biztosítékot FIDESZ-KDNP-éknél, amely arról szólt, hogy egy már teljes jogú férfiként élő nő, ha terhes lesz (végül is előfordulhat, ha még nem operáltak át), a hivatalos férfiúsága ellenére is megkaphatja a terhes nőknek járó jogokat és támogatásokat. Hogy emiatt miért kellett a magyar Alaptörvényt átírni, azt inkább ne vizsgáljuk, mert a vizsgálatnak néhány potentát IQ-ját tekintve csúfos eredménye lesz.

Ilyenkor óhatatlanul az jut az ember eszébe, hogy minek az Alaptörvény, mikor ott a Biblia. Abban minden benne van. Teljesen olyan, mint a másik, hasonló vallás szentírása. Mikor a muszlim seregek elfoglalták Egyiptomot, és harcosaik elértek az Alexandriai Könyvtárhoz, I. Omár kalifa üzenetet küldött hadvezérének, Amr ibn al-Ász-nak: „Ha az ottani könyvek azt tartalmazzák, amit a Korán, akkor fölöslegesek, ha nem, akkor károsak!” Föl is gyújtották a katonák a könyvtárat annak rendje és módja szerint. Bár a sztori nem igaz, jellemző mind a keresztény, mind az iszlamista oldalra.

A fentiek alapján mondható, hogy a népszerűség szerzésre legcélszerűbb szöveg manapság a „no migration”.  Az igazság sajnos az, hogy az illegális bevándorlást tekintve Orbán több szempontból helyesen beszél. A történet:

  • 2010: „A németországi multikulturális társadalom felépítésére tett kísérletek „teljesen kudarcot vallottak” – mondta Angela Merkel kancellár. Szerinte az úgynevezett multikulti koncepció – ahol az emberek boldogan élnek egymás mellett – nem működött, és a bevándorlóknak többet kell tenniük a beilleszkedés érdekében, beleértve a német nyelv tanulását is.” Azaz Merkel 2010-ben még úgy látta, hogy a bevándorlást erősen korlátozni kell.
  • 2015: Merkel egy iskolalátogatás során találkozik egy németül tökéletesen beszélő palesztin kislánnyal, akinek elmondja, hogy nem lehet mindenkit befogadni, mire a kislány elsírja magát, mondván, hogy itt van az iskolája, itt vannak a barátai, mit fog ő csinálni, ha kitoloncolják? A riport nagy port ver fel, meghatja a németek többségét, és a migránsok számára kedvezőbbé válik a Willkommenskultur intézménye, amely jóval immár barátságosabb és segítőbb környezetet biztosít nekik a korábbinál. Német hatásra Nyugat-Európa többi országa is ebbe az irányba módosít, úgyis kell neki a munkás kéz, mert a nyugati országok saját állampolgárainak egy része már nemigen hajlandó dolgozni. A kelet-európaiak persze nem enyhítenek, ők túl szegények ahhoz, hogy a sok költséggel járó és sok időt igénylő migráns kérelmek elbírálását könnyen elviseljék.
  • 2015 után: A Nyugat-Európába érkezettektől folyamatosan pozitív hírek érkeznek haza, a fejletlenebb országokban ezért mind többen határoznak az útra kelés mellett. A migránsszállító rendszer egyre szervezettebb, a migránsok is egyre elszántabbak és harcra készek, hiszen ha valaki mindent föl- és eladott otthon, annak nincsen visszaút.

Az érkezők döntő részével az a baj, hogy pontosan ugyanúgy akar élni itt is, mint otthon élt, csak sokkal magasabb színvonalon, és bőven akadnak köztük olyanok, akik ezt az otthonélési vágyukat nem hajlandók visszaszorítani, sőt a megvalósulásért tesznek is. Ha úgy érzik, akár erőszakosan (lásd pl. burka). Ezért nem nagyon sikerül a beilleszkedés, az idegen közegben nyelvi, vallási és viselkedésbeli problémák miatt leginkább egymással kommunikálnak, megindul a gettósodás, a viszonylag rossz anyagi helyzet fokozza az elkeseredést, azzal együtt a haragot is, a harag pedig áldozatot keres. A helyzet erősen hasonlít a magyarországi romák helyzetére, amellyel évszázadok óta nem tudunk mit kezdeni. Ebből következően mi aztán tisztában vagyunk az üggyel, nem kérünk még egy zárt közösséget a nyakunkba, amelynek ráadásul nyelvi problémái is lennének. Orbán ebben az esetben tudja, hogy miről beszél. Általában nem tudja, de itt igen.

Érdekesség, hogy a kínai közösséggel semmi gondunk nincs, mert nagyon jól alkalmazkodnak, nagyon jól üzletelnek, és nem kifejezetten vallásosak. Így aztán pénzügyileg is egyenesben vannak, ami az együttélés elemi feltétele. Ugyanis ha nem, a szorult helyzetbe kerültek (és a nyugat európai bevándorló közösségekre inkább ez a jellemző) az életben maradás érdekében nem éppen jogtiszta módszerekkel próbálnak meg pénzt szerezni. A kínaiak további nagy előnye, hogy elsősorban azzal kereskednek, amit ők gyártanak, így az ottani kínai gyártó, meg az itteni kínai kereskedő jól megérti egymást. Nem is menekültként vagy bevándorlóként élnek nálunk, hanem nemzetközi vállalkozóként.

A migránshelyzet mind nehezebben kezelhető, noha a 400 milliós Európához képest elhanyagolható létszámú, de az eloszlása aránytalan. Egyre több az olyan migránsutaztató társaság, amely hatékonyan csábítja útrakelésre az erre hajlamosakat, az EU pedig ezzel kapcsolatban naponta bemutatja, miért olyan veszélyes a demokrácia. Egyik jellemzője ugyanis a döntésképtelenség (hogy az Orbán hívők még véletlenül se tudjanak megnyugodni, elárulom: a despotizmus dilettáns despotával még sokkal rosszabb eredményeket produkál, lásd például Magyarország EU-ban elfoglalt sorrendbeli helyezését, és anyagi helyzetét).

Egyetlen megoldás lehetséges a rendezésre: az EU el kell felejtse humánus hozzáállását, mert az katasztrófához vezet. A bevezetendő új szabályok értelmében az illegális EU határ átlépőket a magyar példa szerint egy adott időponttól kezdve azonnal ki kell toloncolni. Mostantól hirdetéseket kell feladni minden potenciális migránsküldő ország vezető médiatermékeiben, hogy az EU (pl.) 2025. augusztus 1-től minden illegális „bevándorlót” kérvénybeadás, vizsgálat, táboroztatás, ellátás, de főleg késedelem nélkül azonnal kitoloncol oda, ahonnan jött (ha a hajókon érkezők esetében ez szükséges, megállapodik egy észak-afrikai országgal, és fizet neki), mert az erőszakos behatolás az EU területére attól kezdve bűn. Mivel az EU nem hülye, előbb-utóbb meg fogja tenni az illegális bevándorlás ellen szükséges lépéseket. Minél tovább halasztják, annál több lesz a politikai és társadalmi kár (lásd az ultrajobboldali pártok előretörését). A kitoloncolás miatt néhány migráns rosszul fog járni, de a híreket hallva a bevándorlási folyamat aránylag hamar leáll, hiszen senki nem indul neki, ha biztosan tudja, a célját úgysem érheti el. Közben persze meg kell küzdeni a jogvédő szervezetek hadával, de ezt vállalni kell. Úgy gondolom, a bíróságokkal könnyebb a helyzet, hiszen az illegális behatolás bűncselekmény, illetve törvényileg könnyen azzá tehető.

A fenti EU intézkedések természetesen igazolják majd a magyar miniszterelnököt (ahogy az olasz miniszterelnök asszonyt is, meg még jó pár pártot és politikust Európában), de más megoldás nincs. Számítani lehet természetesen arra, hogy ezt Orbán itthon szavazatszerzésre használja fel, illetve nem számítani kell rá, hanem biztosra vehető. Ezért erősen javasolnám az ellenzéki pártoknak, hogy ebben a kérdésben maguk is minél hamarabb az orbáni álláspontra helyezkedjenek. Akkor esetleg elkerülhető az ezáltali szavazatszerzés, vagyis egy Holdról is látható vereség, mint amilyen 2022-ben történt. Érdekesség, hogy ott és akkor Orbánnak nagyon nem volt igaza, ám a szavazók jó részét mégis sikerült átvernie.

Most igaza van. Nem kell átverni senkit, azaz csak csatlakozhatunk hozzá. Egyhangúan és egyértelműen, ha kérhetem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .