Ma a Kolosok és a Georginák ünneplik a névnapjukat. A Kolos német-latin- magyar eredetű, a német Klaus névből, mely a Nikolausból ered. Jelentése: tanuló, tanító.. A Georgina görög, latin eredetű, azt jelenti: földműves, gazdálkodó; dália, györgyike. Lapszemle.

Népszava: Tüntetés lesz Orbán évértékelője alatt

Az Európai Alternatíva Párt most vasárnapra közös tiltakozásra hívja azokat, akik úgy gondolják, itt az ideje a Fidesz leváltásának és az országot behálózó korrupció megszüntetésének – áll a Népszavához eljuttatott közleményben.

A külföldi magyarokat tömörítő párt elsődleges célként a választási törvény mielőbbi megváltoztatását, valamint az országot átható korrupció legyőzését tűzte ki – olvasható.

A február 18-i tüntetés gyülekezője délután fél háromkor, a Lánchíd budai hídfőjénél, a Várkert Bazár felőli oldalon lesz. A megmozdulás egybeesik Orbán Viktor évértékelő beszédének időpontjával.

A tüntetés végén a résztvevők a Lánchídra kiteszik a „Váltsuk le a korrupciót” feliratú transzparensüket.

Magyar Hírlap: Beperlik a kormányt a nemzeti konzultáció miatt

Február végén hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék a Helsinki Bizottság által a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, a nemzeti konzultáció miatt indított perben – olvasható a Magyar Hírlapban.

„Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat.

Ilyen például a Helsinki Bizottság, amely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása” – a Soros Tervről szóló, tavalyi nemzeti konzultációban szereplő mondatok miatt perelte be a megnevezett szervezet a Miniszterelnöki Kabinetirodát, mondván, ez a megállapítás szándékosan hamis színben tünteti fel a tényeket, és megsérti a szervezet jó hírnevét, emiatt nyolcmillió forintot és nyilvános sajnálkozást követelnek.

Magyar Nemzet: Nehezített plakátpályán az ellenzék

Az MSZP-nek és az Együttnek biztosan nem lesznek óriásplakátjai a két nap múlva induló választási kampányban, de könnyen lehet, hogy így jár az LMP is – tudta meg a Magyar Nemzet. Természetesen nem a pártok mondtak le erről a típusú közterületi jelenlétről, illetve a legtöbb embert akaratlanul is elérő reklámról, hanem egyszerűen nem kaptak érdemi lehetőséget. Látszólag tehát beérett a Fidesz és a kormány igyekezete, hogy akár a törvények szigorításával, akár a piac uralásával ellehetetlenítsék ellenfeleik próbálkozásait.

Az ellenzéki formációk sorra kapták az elutasító válaszokat, amikor plakátokat akartak bérelni, majd a HVG.hu megírta, hogy befutott egy ajánlat az Odex nevű cégtől. Az Odex lényegében a plakátok tulajdonosai és a leendő bérlők között közvetít, érdekessége viszont, hogy az egyik tulajdonosán, az IKO-csoporton keresztül Mészáros Lőrinc és Andy Vajna érdekeltségi körébe sorolható.

Magyar Idők: A jövő kórháza épül Dél-Budán

A betegek biztonsága lesz az elsődleges szempont a leendő dél-budai centrumkórház tervezésénél. Ezt szolgálják az ultramodern technikákkal felszerelt egyágyas kórtermek éppúgy, mint a csúcstechnológiás orvostechnikai eszközök – magyarázta a Magyar Időknek adott interjúban a beruházás miniszterelnöki biztosa. Bedros Róbert megfogalmazása szerint bizonyos értelemben egy kompromisszumok nélküli szuperkórház épülhet meg néhány éven belül, amelyben nem valamiféle elitellátás, hanem egy minden igényt kielégítő, XXI. századi közellátás folyik majd.

Nem túlzás azt mondani, hogy olyan volumenű egészségügyi beruházás, mint a dél-budai centrumkórház, az elmúlt száz évben nemcsak Budapesten, de az egész országban sem volt. A dél-budai szuperkórház a főváros legjelentősebb kórházfejlesztésének, az Egészséges Budapest programnak is a legnagyobb építkezése.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .