Kezdőlap Címkék L újság

Címke: l újság

Lapszem – 2018. február 15.

0

Ma a Kolosok és a Georginák ünneplik a névnapjukat. A Kolos német-latin- magyar eredetű, a német Klaus névből, mely a Nikolausból ered. Jelentése: tanuló, tanító.. A Georgina görög, latin eredetű, azt jelenti: földműves, gazdálkodó; dália, györgyike. Lapszemle.

Népszava: Tüntetés lesz Orbán évértékelője alatt

Az Európai Alternatíva Párt most vasárnapra közös tiltakozásra hívja azokat, akik úgy gondolják, itt az ideje a Fidesz leváltásának és az országot behálózó korrupció megszüntetésének – áll a Népszavához eljuttatott közleményben.

A külföldi magyarokat tömörítő párt elsődleges célként a választási törvény mielőbbi megváltoztatását, valamint az országot átható korrupció legyőzését tűzte ki – olvasható.

A február 18-i tüntetés gyülekezője délután fél háromkor, a Lánchíd budai hídfőjénél, a Várkert Bazár felőli oldalon lesz. A megmozdulás egybeesik Orbán Viktor évértékelő beszédének időpontjával.

A tüntetés végén a résztvevők a Lánchídra kiteszik a „Váltsuk le a korrupciót” feliratú transzparensüket.

Magyar Hírlap: Beperlik a kormányt a nemzeti konzultáció miatt

Február végén hirdet ítéletet a Fővárosi Törvényszék a Helsinki Bizottság által a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen, a nemzeti konzultáció miatt indított perben – olvasható a Magyar Hírlapban.

„Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. Soros György jelentős összegekkel támogat olyan szervezeteket, amelyek segítik a bevándorlást és védik a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat.

Ilyen például a Helsinki Bizottság, amely a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása” – a Soros Tervről szóló, tavalyi nemzeti konzultációban szereplő mondatok miatt perelte be a megnevezett szervezet a Miniszterelnöki Kabinetirodát, mondván, ez a megállapítás szándékosan hamis színben tünteti fel a tényeket, és megsérti a szervezet jó hírnevét, emiatt nyolcmillió forintot és nyilvános sajnálkozást követelnek.

Magyar Nemzet: Nehezített plakátpályán az ellenzék

Az MSZP-nek és az Együttnek biztosan nem lesznek óriásplakátjai a két nap múlva induló választási kampányban, de könnyen lehet, hogy így jár az LMP is – tudta meg a Magyar Nemzet. Természetesen nem a pártok mondtak le erről a típusú közterületi jelenlétről, illetve a legtöbb embert akaratlanul is elérő reklámról, hanem egyszerűen nem kaptak érdemi lehetőséget. Látszólag tehát beérett a Fidesz és a kormány igyekezete, hogy akár a törvények szigorításával, akár a piac uralásával ellehetetlenítsék ellenfeleik próbálkozásait.

Az ellenzéki formációk sorra kapták az elutasító válaszokat, amikor plakátokat akartak bérelni, majd a HVG.hu megírta, hogy befutott egy ajánlat az Odex nevű cégtől. Az Odex lényegében a plakátok tulajdonosai és a leendő bérlők között közvetít, érdekessége viszont, hogy az egyik tulajdonosán, az IKO-csoporton keresztül Mészáros Lőrinc és Andy Vajna érdekeltségi körébe sorolható.

Magyar Idők: A jövő kórháza épül Dél-Budán

A betegek biztonsága lesz az elsődleges szempont a leendő dél-budai centrumkórház tervezésénél. Ezt szolgálják az ultramodern technikákkal felszerelt egyágyas kórtermek éppúgy, mint a csúcstechnológiás orvostechnikai eszközök – magyarázta a Magyar Időknek adott interjúban a beruházás miniszterelnöki biztosa. Bedros Róbert megfogalmazása szerint bizonyos értelemben egy kompromisszumok nélküli szuperkórház épülhet meg néhány éven belül, amelyben nem valamiféle elitellátás, hanem egy minden igényt kielégítő, XXI. századi közellátás folyik majd.

Nem túlzás azt mondani, hogy olyan volumenű egészségügyi beruházás, mint a dél-budai centrumkórház, az elmúlt száz évben nemcsak Budapesten, de az egész országban sem volt. A dél-budai szuperkórház a főváros legjelentősebb kórházfejlesztésének, az Egészséges Budapest programnak is a legnagyobb építkezése.

Lapszem – 2018. február 7.

0

Ma a Rómeók és a Tódórok ünneplik a névnapjukat. A Rómeó latin eredetű, a Romaeus név olasz formája. Jelentése: római, Rómába zarándokló. A Tódor görög-latin-német eredetű név, a Teodor magyar rövidülése. Jelentése: isten ajándéka. Itt a lapszemle, olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

Magyar Idők: Párton belüli forgatókönyv az MSZP megszűnésére

A választás után szűnjön meg az MSZP, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát – a Magyar Idők szerint ebben a forgatókönyvben gondolkodnak olyan szocialista prominensek, mint Lendvai Ildikó vagy Puch László. A lap információi szerint az új formációban a szocialisták fia­talabb generációja, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Harangozó Tamás kapna főszerepet.

Népszava: Orbánék ügyvédje a buliblöffről

Irigylésre méltó kreativitással hárította át a felelősséget politikai ellenfeleire „az Orbán család ügyvédjeként” is emlegetett Bajkai István, aki a parlamenti választáson a Fidesz színeiben indul a főváros VI.-VII. kerületében – olvasható a Népszavában.

Terézváros és Erzsébetváros kormánypárti jelöltjével a Körúti Korzó helyi fideszes kiadványa közölt interjút. Bajkai ebben – a magyar nyelv szabályait kissé kifacsarva – kijelentette: „a bulinegyed egyike annak a számtalan problémáknak, amelyet a baloldal hozott létre, de nekünk fideszeseknek kell megoldanunk”.

Az aláírás nélküli interjúban Bajkai nem tért ki rá, de az úgynevezett bulinegyed felfutása a 2010-es évekre tehető. Márpedig Erzsébetvárosnak 2010 óta fideszes polgármestere van (Vattamány Zsolt), ahogyan a Terézvárosnak is (Hassay Zsófia), ráadásul 2010 óta Budapest főpolgármestere is kormánypárti (Tarlós István).

Magyar Hírlap: Nagyon sok gyereket ér inzultus a neten keresztül

Tízből kilenc gyermeket ért már incidens az interneten keresztül – derült ki a tegnap a Biztonságos Internet Napon, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezett Budapesten. A Magyar Hírlap beszámolója szerint a tematikus nap célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Programjának keretén belül csaknem százharminc országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire.

Grósz Judit, a Microsoft Magyarország marketing és operatív igazgatója elmondta: a vállalat másodszor végzett felmérést az internethasználatról huszonhárom ország bevonásával, tizenhárom-tizenhét éves gyermekek körében. Az eredmény megdöbbentő: a magyar gyermekek majdnem kétharmadát érte már internetes inzultus, gonoszkodás, úgynevezett trollkodás vagy internetes zaklatás a kortársak részéről. A helytelen világhálós szokások miatt a magyar fiatalok számos mutatóban rosszabb helyezést értek el nyugat-európai kortársaikhoz képest.

Magyar Nemzet: Nyugdíjasok előtt haknizott Németh és Stefka

Másfél órán át fürdőzhetett kedvenc témáiban Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy kedd esti rendezvényen: akármennyit migránsozott, sorosozott, a 70-80 nyugdíjaskorú vendég bőszen bólogatott, nem akadt senki, aki a csúsztatásaira, félinformációira felhívta volna a figyelmet – írja a Magyar Nemzet. Igaz, erre szemmel láthatóan igény sem volt, mivel amikor például egy 17. kerületi férfi a ferihegyi repülőtér környéki zaj kapcsán vitába szállt a képviselővel, hamar csendre intette a hallgatóság.

Németh Szilárd kiteljesedésében Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója tökéletes partnernek bizonyult. Stefka azzal nyitott: szerinte ki kell mondani, Magyarország célkeresztben van – utalva ezzel Charles Michel belga kormányfő hétfői szavaira, aki arról beszélt, hogy akár a V4-ek kihagyásával is átalakítják az unió bevándorlási rendszerét. Németh Szilárd szerint megfenyegették a Visegrádi Négyeket; a tagállamoknak van joguk migránskérdésben dönteni. A belga miniszterelnök szavainak okát kutatva azonban meredek magyarázatot adott: szerinte a kormányfő a belgákat gyötrő kollektív lelkiismeret-furdalást próbálja enyhíteni ezzel azért, mert gyarmattartóként több millió embert pusztítottak el Kongóban. Nem úgy mi, magyarok.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK